Talimat deşifre edildi güvenlik birimleri alarmda

Talimat deşifre edildi güvenlik birimleri alarmda

Talimat deşifre edildi güvenlik birimleri alarmda

Terör örgütü PKK'nın silahlı kanadının elebaşlarından Nurettin Sofi'nin, 10-20 Haziran tarihleri arasında kamuoyunu sarsıcı eylemler yapmaları için Türkiye içindeki sözde örgüt sorumlularına talimat verdiği telsiz mesajları deşifre edilerek güvenlik birimlerine dağıtıldı. Bu gelişme üzerine güvenlik önlemleri en üst seviyeye çıkarıldı.

Güvenlik birimlerinin yaptığı teknik çalışmalar sonucunda 9-10 Haziran tarihleri arasında PKK'nın silahlı kanadı elebaşlarından Nurettin Sofi, 2 kez örgütün sözde eyalet sorumluları ile telsiz görüşmesi yaparak, çok acil eylem yapılması ve eylemlerin olabildiğince en üst düzeye tırmandırılması emrini verdiği tespit edildi.Telsiz ve şifreli olarak verilen emirleri kısa sürede deşifre eden istihbarat ve güvenlik birimleri, örgüt gruplarından, belirlenen tarihler arasında eylemler yapılması istediğini belirledi. Yapılacak eylemlerin, kamuoyunu sarsacak düzeyde olması talimatını veren Nurettin Sofi, terör gruplarının bu yönde hemen harekete geçmesi çağrısı yaptığı öğrenildi. Ayrıca örgütün şifreli ve acil eylem yapılması talimatlarında, il ve ilçelerde üst düzey bürokrat ve yöneticilere suikast eylemi, ilçe merkezlerine saldırı gibi eylemlerin yapılması ve ses getirici bombalı eylemleri için harekete geçmelerini istendiği belirtildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü ve Genelkurmay Başkanlığı, bölgedeki birimlere telsiz görüşmesinin deşifresini göndererek, tüm birimlerin en üst düzeyde önlem almasını ve alarm durumuna geçilmesi emrini verdi. Özelikle Tunceli, Bingöl, Diyarbakır, Elazığ, Siirt, Şırnak ve Hakkari'deki birliklerin çok dikkatli olmaları ve muhtemel eylemler konusunda önlemlerin üst düzeye çıkarılması, bu illerde görev yapan askeri ve sivil yöneticilerin korunması konusunda çok hassas davranılması istendi.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.