Talimat verdi: Kayıt başladı

Talimat verdi: Kayıt başladı

Kimliği belirsiz kişilerin Yargıtay Başsavcılığı'na yönelik tehdit ve hakaret içerikli tacizleri üzerine Başsavcılık önlem aldı.

Kimliği belirsiz kişilerin Yargıtay Başsavcılığı'na yönelik tehdit ve hakaret içerikli tacizleri üzerine Başsavcılık önlem aldı. Yalçınkaya'nın talimatıyla telefonlar kayıt altına alınmaya başlandı.

Bugünlerde Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Kavaklıdere'deki makam telefonunu arayanlar, ilginç bir bant kaydıyla karşılaşıyorlar. Yargıtay Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya'nın sekreterlerinden önce otomatik olarak devreye giren bant kaydı, 'Kurumsal güvenlik standardımız açısından telefon görüşmeniz kaydedilmektedir' uyarısında bulunuyor.

Başsavcı Yalçınkaya'nın talimatı ile yaklaşık iki ay önce başlatılan uygulamanın, sadece Yalçınkaya'nın kendi makamındaki telefonlarla sınırlı tutulduğu ve Yargıtay Başsavcılığı'nda çalışan personelin santral üzerinden yaptığı görüşmeleri kapsamadığı bildirildi.

Kimliği belirsiz kişilerin umumi telefonları kullanarak Yargıtay Başsavcılığı'na yönelik tehdit ve hakaret içerikli tacizleri üzerine 'caydırıcılık' amacıyla başlatılan uygulamanın, bankalardaki 'müşteri hizmet hattı' sistemi ile benzerlik taşıdığı ve 'kurumsal güvenliğe yönelik' bir tehdit durumunda geriye dönülerek faydalanılacağı belirtildi.

ARAYANLAR UYARILIYOR

Başsavcılık makamına kayıtlı kurum telefonları arayan herkesin otomatik sistemle uyarıldığına dikkat çeken, Yargıtay Başsavcılığı yetkilileri, uygulamanın görüşme yapan kişilerin bilgisi dahilinde gerçekleştiğini, gizli yapılan bir işlem bulunmadığını vurguladılar. Sistemin Başsavcı Yalçınkaya'ya tahsisli numaralardan yapılan görüşmelerle sınırlı olduğunu, bu telefonların Yalçınkaya ve sekreterya dışındaki şahıslar tarafından kullanılmadığını da hatırlatan yetkililer, iki kişi arasında yapılan görüşmenin, üçüncü bir şahıs tarafından kayda alınmasının söz konusu olmadığını ifade ettiler.

Personelin, makama kayıtlı telefonları sadece Yalçınkaya adına yapılan görüşmelerde kullandıkla öğrenildi.

UYGULAMA AMACINA ULAŞTI

Şubat ayı içinde başlatılan sistemin büyük ölçüde amacına ulaştığı ve kimliği belirsiz kişilerden gelen taciz içerikli aramaların, bu uygulamayla birlikte sonlandığı belirtildi.AKŞAM

Etiketler :