Tan:Çağdaşlığı içkiyle ölçen sapıklar var

Tan:Çağdaşlığı içkiyle ölçen sapıklar var

Meclis'teki ödül töreninde TV8 spikeri Erkan Tan'ın, içki ve çağdaşlık konusundaki eleştirisi 'sapık' tartışmasına dönüştü.

Madde bağımlılığı ile mücadele edenlere katkısı bulunanlara verilen ödül töreninde TV8 spikeri Erkan Tan ile CHP milletvekilleri arasında 'sapık' tartışması yaşandı. TBMM'de yapılan törende Tan'ın kullandığı 'sapık' kelimesine CHP'li iki vekilden tepki geldi.
TBMM Başkanı Köksal Toptan'ın da katıldığı toplantıda ödül alanlar arasında yeralan TV8 Ankara Program Müdürü ve spiker Erkan Tan teşekkür konuşmasında, "Bu ülkede ilericiliği ve çağdaşlığı resmi veya özel davetlerde alkollü içki içip içmemeye indirgeyen sapık bir zümre var. Bunlarla nasıl mücadele edeceksiniz bilmiyorum" dedi. Konuşması bittikten sonra kürsüden inen Tan'a davetlilerin büyük bir bölümü tebriklerini iletirken, CHP'li iki vekil ise tepki gösterdi.

CHP Adana Milletvekili Hulusi Güven ile CHP Gaziantep Milletvekili Yaşar Ağyüz, Tan'ın yanına gelerek bu sözlere sitem ettiler. Güven ve Ağyüz, Tan'ı yaptığı konuşmadan dolayı eleştirerek, "Sapık ifadesini kullanamazsınız, sapık diyemezsiniz. Bu konuşma hiç de şık olmadı. İfadeyi sana yakıştıramadık. Ayrıca bu konuşmanın yeri de burası değildi" diyerek tepkilerini ortaya koydular. Bu söz üzerine bir anlık şaşkınlık geçiren Erkan Tan gülümseyerek, "Siz de biraz önce ifade ettiklerim gibi mi düşünüyorsunuz sayın vekilim. Normaldir" yanıtını verince bir anda gerilimli bir ortam oluştu.

HÜSEYİN ÇELİK AYIRDI

Tan'ın bu cevabından sonra ortamın daha da gerilmesi ve CHP'lilerin sözlerinin şiddetinin artması üzerine davette bulunanlar devreye girdi. Milli Eğitim eski Bakanı Hüseyin Çelik araya girerek tarafları olay yerinden uzaklaştırdı.


Çubukçu'nun giyim tarzını beğeniyorum


TBMM, dün manken bir konuğu ağırladı. Tülin Şahin, Dünya Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü ve Meclis Araştırma Komisyonu kitapçığının tanıtımı dolayısıyla düzenlenen toplantıya katıldı, TBMM Başkanı Köksal Toptan'dan plaket aldı. Toplantı çıkışında gazetecilerin, Meclis'i nasıl bulduğu sorusu üzerine Şahin, haberlerde gördüğü gibi soğuk bulmadığını söyledi. Meclis'te en iyi giyinen kadın kim sorusuna Tülin Şahin, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'nun giyim tarzını beğendiğini, çok güzel giyindiğini belirtti. Meclis'te lavaboya gittiğini, aynada kendisini görenlerin şaşırarak, 'Benziyor musunuz, yoksa siz misiniz?' dediğini anlatan Şahin, koridorlar boyunca fotoğraf çektirdiğini belirtti. Şahin, 'İleride milletvekili olarak gelmeyi düşünür müsünüz?' sorusunu, 'Moda çekimine gelirim' diye yanıtladı.

Etiketler :