'Tandoğan, Erbakan Meydanı olsun!'

'Tandoğan, Erbakan Meydanı olsun!'

Tandoğan Meydanı'na Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın isminin verilmesi tartışılıyor.

CHP başta olmak üzere milli irade düşmanlarının eylem alanı haline gelen Tandoğan Meydanı'na, 28 Şubat sürecinin bir numaralı mağduru eski Başbakanlardan merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın isminin verilmesi tartışılıyor.

TANDOĞAN, ERBAKAN MEYDANI OLMALIDIR

AK Parti Ankara eski İl Başkan Yardımcısı Dr. Tunay Demirtaş, yaptığı açıklamada, tek parti döneminin dayatmacı zihniyetini yansıtan Nevzat Tandoğan'ın isminin meydandan çıkarılması gerektiğini belirterek, Tandoğan Meydanı'nın yeni adı Necmettin Erbakan meydanı olmalıdır dedi. Erbakan'ın yıllarca millete hizmet ettiğini ve 28 Şubat darbesiyle haksız yere mağdur edildiğini belirten Demirtaş, Yıllarca bu millete ve bu devlete hizmet etmiş, ömrünü neredeyse Türk siyasetine adamış, bir ulu çınarın bu meydana isminin verilmesi, ona karşıda ahte vefa duygusunun ödenmesi anlamına gelecektir. Tabiiki bu ulu çınar kim diyeceksiniz? Yıllarca kendisinden hep feyz aldığım her zaman kendisini rahmetle andığım, Necmettin Erbakan hocamdan başkası olabilir mi? Bence Tandoğan meydanının yeni adı Necmettin Erbakan Meydanı olmalıdır diye konuştu.

ÖNCE, TANDOĞAN'IN İSMİ KALKSIN

Ankara Cami Dernekleri Federasyonu Başkanı Burhan Yenier ise Tandoğan Meydanı'nın isminin CHP'li vali Nevzat Tandoğan'dan geldiğini belirterek, Önce Tandoğan ismi kalksın dedi. Tek parti döneminin dayatmacı zihniyetini temsil eden Tandoğan isminin büyük bir meydanda durmasının demokrasi açısından utanç verici olduğunu belirten Yenier, Türkiye demokrasileşecekse baskıcı kişilerin isimleri parklardan, bahçelerden, okullardan ve meydanlardan kalkmalıdır. Daha sonra anket yapılır kimin ismi uygun görülürse onun ismi konur. Ancak her şeyden önce Tandoğan isminin kalkması lazım diye konuştu.

İYİ NİYETLİ BİR GİRİŞİM

Saadet Partisi (SP) Genel Başkan Yardımcısı İlyas Tongüç ise Tandoğan Meydanı'na, Erbakan Meydanı adı verilmesi tartışmalarının iyi niyet girişimi olduğunu söyledi. Erbakan ismi üzerinde cepheleşmeye mahal verilmemesi gerektiğini belirten Tongüç, şunları söyledi: Tandoğan'a Erbakan Meydanı isminin verilmesi iyi niyetli bir girişim olabilir ancak Tandoğan ismi bazı laikçi çevrelerle özdeşleştiği için cepheleşmeyi körükleyebilir. Bu nedenle biz buna sıcak bakmıyoruz. Zaten hocamızın ismi bazı yerlere verilmiştir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.