Taner Yıldız:2011'de oylayın

Taner Yıldız:2011'de oylayın

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, anayasa değişiklik paketiyle ilgili olarak, 'hayır'ı savunan muhalefetin 'yalnızca bir kimlik problemi haline getirdiği için 'Hayır' dediklerini savundu.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, anayasa değişiklik paketiyle ilgili olarak, farklı ortamlarda bunların her birisinin önceden şikayet edilerek konuşulduğunu belirterek, ''Peki o zaman buna 'Hayır' diyenler, demek ki muhteviyatıyla alakalı değil, yalnızca bir kimlik problemi haline getirdiği için 'Hayır' diyorlar'' dedi.

Bakan Yıldız, AK Parti Manisa İl Başkanlığını ziyaret etti.

Partiyi ziyareti öncesinde yerel bir gazetenin referanduma yönelik anketini cevaplandıran Bakan Yıldız, oyunun 'Evet' olduğunu belirterek, ankette 'Evet' yazan bölümü işaretledi.

İl Başkanlığında basın toplantısı düzenleyen Bakan Taner Yıldız, referandum sürecinde 12 Eylül gününe kadar herkesin koşturması, gece gündüz fark etmeden yoğunlaşması gerektiğini bildirdi. Bakan Yıldız, şunları söyledi:

''Halk oylamasında yalnızca bir partinin, iktidarın, muhalefeti değil, aslında bir sistem değişikliğiyle alakalı bir konuyu oylayacağız. O yüzden Türkiye'nin siyasi istikrarına borcu olan yalnızca hükümet, yalnızca iktidar partisi değil. Herhangi bir parti ayırımı yapmaksızın iktidarıyla muhalefetiyle bu değişime inanan, siyasi istikrarın sürdürülebilmesine inanan ve kabına sığmayan Türkiye'nin her yönüyle değişimini sağlayacak bir referandum sürecine girdik. Bu sadece siyasi tarihimizin değil, aslında Türkiye'nin geleceğiyle alakalı, önemli dönüm noktalarından biri olacak. O yüzden biz şundan eminiz ki, gerek milletvekilleri, gerek teşkilatımız, gerekse sivil toplum kuruluşları, bir sistem analizi konusunda, bir sistem değişikliğiyle ilgili konuda Manisalı hemşehrilerimizin basiretine, ferasetine, sağduyularına ve sezgilerine inanıyoruz. Bununla ilgili gerçeğin 'Evet'ten yana olacağına inanıyoruz.''

-''PARTİ 2011 YILINDA OYLANACAK''-

Partisinin 2011 yılında oylanacağını vurgulayan Bakan Yıldız, ''Hangi siyasi partiye, hangi bireye, siyasi partiye tercih varsa onu orada kullanacağız. Ama bayramdan sonra yapacağımız halk oylaması hepimizin yıllardır solcusu, sağcısı, muhafazakarı, ayrım yapmaksızın şikayet ettiğimiz bir anayasayla alakalı oylama yapacağız. Bunların her birini önceden şikayet ederek konuşurduk, bütün farklı ortamlarda bu anayasanın değişmesiyle ilgili. Peki o zaman buna 'Hayır' diyenler, demek ki muhteviyatıyla alakalı değil, yalnızca bir kimlik problemi haline getirdiği için 'Hayır' diyorlar'' diye konuştu.

Değişikliğin, lokalize edilmeden, herhangi bir partiyle sınırlandırılmadan, Türkiye'nin geleceğiyle ilgili konu olduğunu ve o açıdan da iktidarıyla, muhalefeti ve sivil toplum örgütleriyle hep beraber omuz omuza verilmesi gerektiğini ifade eden Bakan Yıldız, konuşmasına şöyle devam etti:

''Bundan 8 yıl kadar önce dünyanın ilk 26 ekonomisi arasındaki Türkiye, ilk 17 ekonomisi arasında getirildi. Dünya büyüyor, ama Türkiye daha hızlı büyüyor. Şimdi hedefimiz ilk 10 ekonomi arasına girmek. Yasama, yürütme ve yargının, kuvvetler ayrılığı prensibiyle bizim yalnızca yasama ve yürütmede yaptığımız çalışmaların, Türkiye'nin sığmayan kabına yeterli olmayacağını düşünüyoruz. Herhangi bir sektör bunun istisnası değil, bu bir kıvam meselesi, Türkiye bu kıvamı mutlaka yakalayacaktır. 12 Eylülden sonra inşallah 2 bayram bir arada kutlanacaktır. Türkiye için, Türkiye'nin demokrasisi için, özgürlükleri ve Türkiye'nin gelişimi için gösterilen çaba ve emeklere teşekkür ediyorum. Manisalıların üzerine düşeni fazlasıyla yapacağına inanıyorum. Hangi meslek gurubundan olursak olalım, bunlardan daha bağımsız, ev hanımı da olsak biz buna kayıtsız kalamayız, 'Bizi ilgilendirmiyor' diyemeyiz. Her birimizin çevresiyle ilgili kararlarda mutlaka gayret göstermesi gerektiği kanaatindeyim.''

-GENEL AF SORUSU-

Gazetecilerin sorularını da cevaplandıran Bakan Yıldız, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun genel af konusundaki sözleriyle ilgili soruya, ''Vazgeçseler de vazgeçmeseler de bir söyledikleri diğerini tutuyor olsa da olmasa da bizim ülkemizin hassasiyetleri olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Bu hassasiyetler halkımızın, vatandaşlarımızın tercihidir. Her zaman biz, vatandaşlarımızın gözüne baktık, her zaman sezgilerine ve sağduyusuna dikkat ettik'' dedi.

Basın toplantısının ardından programda gecikme olması nedeniyle Manisa'daki esnaf ziyaretlerini iptal eden Bakan Yıldız, Soma ilçesine hareket etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :