Tansel Çölaşan sırra kadem bastı

Tansel Çölaşan sırra kadem bastı

'Saldırgan tekbir getirdi, Allah'ın askeriyiz dedi' yalanı TÜBİTAK raporuyla iyice gün yüzüne çıkan Tansel Çölaşan'dan ses seda yok.

Türkiye, 17 Mayıs 2006 gününün sabahına Danıştay'a yapılan hain saldırı ile uyandı. Avukat Alparslan Arslan, rutin toplantılarını yapan Danıştay 2. Daire üyelerine kurşun yağdırdı. 

Özbilgin hayatını kaybetmişti

Saldırıda 2. Daire Başkanı Mustafa Birden, üyeler Mustafa Yücel Özbilgin, Ayla Günenç, Ayfer Özdemir ve tetkik hakimi Ahmet Çobanoğlu yaralandı. Özbilgin kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Canlı yayınlara art arda bağlanan konuklar, rejimin tehlikede olduğunu savunuyordu. CHP lideri Deniz Baykal, yaralıları ziyaretinde saldırıdan hükümetin sorumluluğu olduğunu ileri sürdü.

Yargı mensupları Anıtkabir'e yürüdü

Yargı mensupları Anıtkabir'e yürüdü. Cenaze töreni de bu çerçevede kullanıldı. Siyasiler yuhalandı, linç tehlikesiyle karşı karşıya kaldı.

'Allah'ın askerleri' lafı nereden çıktı?

Menfur saldırının hemen ardından Danıştay Başkan Vekili Tansel Çölaşan tanıkların doğrulamadığı bir iddia ortaya attı: "Saldırgan, 'Allah'ın askeriyiz' diyerek odadan içeri giriyor. Bunlar türban kararından ötürü."

Tansel Çölaşan neden susuyor
Danıştay Başkan Vekili Tansel Çölaşan'ın bu iddiaları asılsızdı. Halbuki Alparslan Arslan bağırmamıştı. 'Allah'ın askeriyiz' sözü yalandı. Böyle bir söz söylenmemişti.

Tetikçi bile yalanlamıştı

Bu ifadeleri tetikçi Alparslan Arslan bile doğrulamadı. Arslan, Silivri'deki savunmasında olay anını şöyle anlattı: "Bahçede uzun süre oturdum. Bir ara yukarı çıktım, salon kapalıydı. Salon açık olsaydı silahı alıp gelip saldırıyı yapacaktım. Çaycı geldi, dosyam var, dedim, binadan ayrıldım. Ertesi sabah arkadaşlar otelde uyurken çıktım gittim. Silah çantamdaydı. Güvenlik noktasında öttü. Kimliğimi gösterdim. Avukat olduğum için yukarı çıkmama izin verdiler. Salona girdim. Başta Mustafa Birden olmak üzere 3-4 el ateş ettim. Bayanlar da vardı. Böyle bir şey yasak olamaz, bitsin dedim."

Bütün bu yalanlamalara rağmen Emin Çölaşan'ın eşi Tansel Çölaşan hala suskunluğunu koruyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :