Tansel Çölaşan'dan Savaş Çağrısı

Tansel Çölaşan'dan Savaş Çağrısı

Tansel Çölaşan, Bilecik'in Bozüyük ilçesinde, ADD Bozüyük Şubesi tarafından düzenlenen Metristepe Anıtı yürüyüşü etkinliğinde konuştu.

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Başkanı Tansel Çölaşan, Türkiye'nin yeniden bağımsız, ulusal, demokratik ve çağdaş bir ülke haline getirmesi gerektiğini söyledi.

Çölaşan, Bilecik'in Bozüyük ilçesinde, ADD Bozüyük Şubesi tarafından düzenlenen Metristepe Anıtı yürüyüşü etkinliğine katıldı. Yetkililerden bilgi alan ve siperleri gezen Çölaşan, yaptığı konuşmada, Osmanlı'nın son dönemindeki kapitülasyonların, günümüzde IMF, Dünya Bankası ve AB eliyle gerçekleştirilmeye çalışıldığını savundu.

Çölaşan, şöyle konuştu:

''90 yıl önce yaşanan olaylar, günümüzde tekrar yaşatılmaya çalışılıyor. Türkiye'nin doğusunda Ermeni sorunu, güneyinde Kürt sorunu var. Yeniden devlet kurulmak isteniyor. Siyasi olarak modası geçmiş sömürgeciliğin yerine, ekonomik sömürgeciliği koydular. Ekonomik olarak sizi öyle bir noktaya getirdiler ki, bütün fabrikalarımız kapandı, herkes sokakta, işsizlik normal sonuç. Yine Ermeni ve Kürt sorunu her zaman güncel. Ama onun dışında da sizi korkunç şekilde ekonomik olarak yok etmeye çalışıyorlar. Artık demokratik bir ülkeyiz. Kötü de işlese, sorunlarımızı demokrasiyle çözmeliyiz. Tekrar bölünmeden, etnik ya da dini ayrımcılığa gitmeden, vatanımızı parçalamadan, ekonomimizi tekrar diriltmeliyiz. Kurtuluş Savaşı'ndaki gücü, maneviyatı kazanarak, bu ülkeyi ikinci bir Kurtuluş Savaşı'na hazırlamalıyız. Bu seçimler hepimiz için önemli bir dönüm noktası. Gerçekten ulusal devleti tekrar kurmak için elimizde büyük bir imkan var. Oylarımızla geleceğimizi de toparlayacağız. Türk halkı, 30 yıldır yaşadıklarından ders almazsa tarih tekerrür edecek. Ekonomik ve demokrasi anlamında kurtuluş savaşı yürütmeliyiz. Türkiye'yi yeniden bağımsız, ulusal, demokratik ve çağdaş bir ülke haline getirmeliyiz.''

Yürüyüşe CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, İşçi Partisi İl Başkanı Niyazi Güner, ADD üyeleri de katıldı. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum