Tansel ÇÖLAŞAN'la İlgili ŞOK İDDİA?

Tansel ÇÖLAŞAN'la İlgili ŞOK İDDİA?

Danıştay tetikçisi Alparslan Arslan'ın Babası İdris Arslan, Danıştay baskını olayıyla ilgili Tansel Çölaşan hakkında çarpıcı bir iddiada bulundu.

Danıştay tetikçisi Alparslan Arslan’ın babası İdris Arslan, saldırıdan ve vahim iddialardan 6 yıl sonra kurumun güvenliğinden sorumlu OYAK’a yapılan operasyona ilişkin çok çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. Oğlunu azmettiren ve yönlendirenlerin ortaya çıkmaması için görüntülerin bilinçli olarak karartıldığını belirten Arslan, dönemin Danıştay Başkanvekili Tansel Çölaşan’ın, saldırının yapılacağından önceden haberdar olduğunu öne sürdü.

DEVLETİN KORUYUCULARI!

Danıştay saldırısına ait güvenlik kamera kayıtlarının silinmesine ilişkin soruşturma kapsamında, OYAK Güvenlik’e yapılan baskının yankıları sürüyor. Ankara ve İstanbul’da 19 ayrı noktaya düzenlenen operasyonda OYAK Güvenlik’in başında bulunan emekli Albay Orhan Çoban’ın da aralarında bulunduğu 9 kişi gözaltına alındı. Dinlemeye takılan telefon görüşmesinde, hayatını kaybeden Odatv sanığı MİT’çi Kaşif Kozinoğlu’na “Devleti korumak ayıp değil, günah değil” diyen OYAK Genel Müdürü Şerif Coşkun Ulusoy’un da ev ve iş yerinde arama yapıldı.

ARSLAN: BİLİNMEMESİNİ İSTEDİKLERİ BİRİLERİ VAR

Gelişmeleri değerlendiren Alparslan Arslan’ın babası İdris Arslan, saldırı öncesi ve esnasında oğluna yardım edenlerin, planlamayı yapanların deşifre olmaması için kamera görüntülerinin kaydedildiği hard disklerin geri döndürülemez şekilde silindiğini vurgulayarak, “O karartılan görüntülerde kim vardı? Bunun ortaya çıkarılması lazım. Oğlumu azmettirenler gizleniyor. Görüntülerde bilinmemesini, görülmemesini istedikleri birileri var” dedi.

“GÖRÜNTÜLERDEKİ TANINMIŞ BİRİ OLABİLİR”

Danıştay 2. Daire üyesi Mustafa Yücel Özbilgin’in ölümüyle ve 4 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan saldırının organize bir şekilde gerçekleştirildiğini kaydeden baba Arslan, “Delilleri oğlum için karartmadılar. Zaten oğlum hemen yakalanıp hapse konuldu. ‘Arızalı’ dedikleri görüntülerde oğlum Alparslan dışında başka birileri de var. Ama bunların ortaya çıkmasını istemiyorlar. Bu Muzaffer Tekin olabilir, Veli Küçük olabilir, tanınmış biri olabilir veya kamuoyunun bugüne kadar ismini hiç bilmediği birisi olabilir. Oğlum tek başına cinayet işleyecek biri değil. Planlanmış bir şey bu. Operasyonu olumlu buluyorum. Polisler önemli delillere ulaşmış olabilir” şeklinde konuştu.

TANSEL ÇÖLAŞAN’A AĞIR SUÇLAMA

İdris Arslan, saldırı olur olmaz kameraların karşısına geçerek, “Saldırgan tekbir getirdi. ‘Allah’ın elçisiyiz, askeriyiz’ diyerek odadan içeri giriyor. Bunlar türban kararından ötürü. Toplumsal mutabakatı bozanlar suçludur. Onlar kendilerini biliyor” diyen dönemin Danıştay Başkanvekili Tansel Çölaşan’a da ağır suçlamalarda bulundu. Saldırının olacağından Çölaşan’ın haberi olduğunu iddia eden Arslan, “Alparslan öyle bir şey söylemediyse Tansel Çölaşan nereden haber aldı? Demek ki bunlar önceden Çölaşan’a ezberletildi. O da koşarak medyaya ‘Alparslan tekbir getirdi’ dedi” ifadelerini kullandı.

“SONUCU SABIRSIZLIKLA BEKLİYORUM”

Darbe zemini hazırlamak için tertiplenen karanlık olayın bir an önce aydınlığa kavuşturulmasını isteyen Arslan, “6 yıldır sabırsızlıkla sonucu bekliyorum. Bir an önce sonuç netleşsin. Alparslan suçlu da çıksa olayın bütün yönleri gün yüzüne çıksın” değerlendirmesini yaptı.

BİRDEN, ÇÖLAŞAN’I YALANLAMIŞTI

Tansel Çölaşan’ın mütedeyyin insanları ve hükümeti hedef tahtasına oturtan sözleri, yıllar sonra bizzat olayın tanıkları tarafından yalanlanmıştı. Saldırının mağdurlarından Danıştay eski Başkanı Mustafa Birden, tanık sıfatıyla çıktığı mahkemede, “Saldırgan Alparslan Arslan tekbir getirmedi, slogan da atmadı” diyerek Çölaşan’ı açığa düşürmüştü. Birden’in mahkemedeki ifadesi üzerine köşeye sıkışan Çölaşan, kendisini tekzip ederek, “Saldırının tanığı değilim” demişti.

Erol Metin/ Yeni Akit 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum