Tansel Çölaşan'n 'Silivri' yorumu

Tansel Çölaşan'n 'Silivri' yorumu

ADD Genel Başkanı Tansel Çölaşan, Mustafa Balbay ve Tuncay Özkan'ın CHP'den milletvekili yapılması planına böyle yorum yaptı.

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Başkanı Tansel Çölaşan, "Halkımızın, toplumumuzun ve ADD’nin eşgüdümünde olmak üzere milli bir yönetim oluşturulabilecek bir partide birleşmemiz lazım” dedi.

Ankara Ahmet Taner Kışlalı Kültür Merkezi'nde, Batıkent Birlikteliği'nin organize ettiği ‘Tam Bağımsız Türkiye’ adlı açıkoturum gerçekleştirildi. Oturuma Tansel Çölaşan, DSP Genel Başkan Yardımcısı Hasan Erçelebi ve İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bedri Gültekin katıldı. Açıkoturumda konuşan Çölaşan, "Milli bir yönetim oluşturulabilecek bir partide birleşmemiz lazım. Şu noktada aldıkları oyları düşüneceklerse, birlikte hareket etmeleri, benim adayım senin adayın dememeleri gerekir” diye konuştu.

Çölaşan, Ergenekon sanıklarının CHP’ye başvurarak milletvekili olmak istemeleri konusunda, "Bu o kadar kolay değil. Seçilmiş olsalar bile ancak TBMM bunları milletvekili yapacak" şeklinde konuştu. DSP Genel Başkan Yardımcısı Hasan Erçelebi ise, kendilerinin Atatürk milliyetçisi olduğunu, bunu söylemekten çekinmediklerini söyledi. ”Din temelli bir Türkiye Cumhuriyeti oluşturulmaya çalışıldığında, buna karşı koyarız” ifadelerini kullanan Erçelebi, “Bizi meclise sokmanız gerekiyor, vebal var üzerinizde” dediğinde açıkoturuma katılan konuklardan bazıları DSP Genel Başkan Yardımcısı'na tepki gösterdi. CİHAN
 

Etiketler :