Tanzanya'dan TOKİ'ye 12 milyar dolarlık davet

Tanzanya'dan TOKİ'ye 12 milyar dolarlık davet

Doğu Afrika'nın Hint Okyanusu kıyısındaki ülkelerinden Tanzanya, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ile işbirliğine gitmek istiyor.

Türkiye'de bulunan Tanzanya Ulusal Konut Kurumu Yönetim Kurulu Başkanı Kesogukewele Msita, TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar ile görüştü. Başkanlığın Tanzanya'da konut yapmasını istedi.

TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar ise teklife sıcak baktıklarını belirterek, hükümetin onayı ve talimatıyla böyle bir işbirliğinin söz konusu olabileceğini dile getirdi.

TOKİ Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı'ndan alınan bilgiye göre; Tanzanya Ulusal Konut Kurumu Yönetim Kurulu Başkanı Kesogukewele Msita ve beraberindeki heyet Türkiye'de yürütülen toplu konut çalışmalarını yerinde görmek için TOKİ'yi ziyaret etti.

Tanzanya'da 12 milyar dolarlık konut pazarı olduğunu açıklayan Kesogukewele Msita, özellikle TOKİ'nin ülkelerinde konut yapmasını istediklerini kaydetti. Gezdikleri TOKİ projelerinden çok etkilendiklerini aktaran Msita "Siz bu işi başardığınız için ülkemizde konut yapmanızı istiyoruz. Biz de kendi ülkemizde TOKİ benzeri bir kuruluş oluşturduk. TOKİ'nin potansiyelini bildiğimiz, TOKİ bizden çok ilerde olduğu için projelerinizi görmeye geldik. Amacımız TOKİ'nin yaptığını ülkemizde uygulamak, tecrübelerinizden yararlanmak. Tanzanya'daki yatırımlarınızın başarılı olması için her türlü desteğe hazırız." dedi.

Yatırımları hakkında bilgi veren Erdoğan Bayraktar ise TOKİ'nin devlet disiplini ve özel sektör pratikliği içerisinde çalıştığının altını çizerken, insanların bu yüzden kendilerine güven duyduğunu dile ifade etti. Yapılan yatırımlarda merkezi bütçeden pay almadıklarını aktaran Bayraktar, "TOKİ kendi finansmanını kendisi üretiyor." dedi. Öncelikli görevlerinin Türkiye'deki konut açığını gidermek olduğunu aktaran Bayraktar, Tanzanya'ya uzmanlardan oluşan bir heyet göndererek hangi alanlarda işbirliğine gidilebileceğini araştıracaklarını söyledi.

Tanzanya Ulusal Konut Kurumu Yönetim Kurulu Başkanı Kesogukewele Msita ve beraberindeki heyet, yarın İstanbul'a giderek buradaki TOKİ projelerinde incelemelerde bulunacak.
 

Etiketler :