Tapu yasası çıkıyor

Tapu yasası çıkıyor

Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, kat mülkiyeti tasarısının yasalaşması halinde bir tek iskan belgesinin bile tapu daireleri için geçerli olacağını açıkladı.

Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, ''Tasarı eğer yasalaşırsa, iskan belgesinin tapu dairesine ulaştırılmasıyla birlikte vatandaşlarımızın başka hiçbir işleme gerek kalmadan kat ittifakından kat mülkiyetine resen geçişlerini sağlıyoruz'' dedi.

Mustafa Demir, Samsun İstiklal Caddesi'nde bir dondurma firmasının 30. kuruluş yıldönümü kutlamalarına katıldı. Burada vatandaşlara dondurma dağıtan Demir, gazetecilerin sorularını da yanıtladı.

Kat Mülkiyeti Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yasa Tasarısı ile ilgi bir soru üzerine Demir, tasarının yasalaşmasının ''devrim'' niteliğinde bir gelişme olacağını söyledi.

Tasarının mecliste görüşülmeye hazır olduğunu belirten Demir, şunları kaydetti:

''Düzenlemeyle ilgili vatandaşımızı biraz zorlayan bir cezai müeyyide vardı. Bu cezai müeyyide kısmı ekim ayında yürürlüğe giriyordu. Biz göreve geldiğimizde arkadaşlarımızla bir çalışma yaptık. Tasarı eğer yasalaşırsa iskan belgesinin tapu dairesine ulaştırılmasıyla birlikte vatandaşlarımızın başka hiçbir işleme gerek kalmadan kat ittifakından kat mülkiyetine resen geçişlerini sağlıyoruz. Komisyonda görüşülüyor. Bu çalışmamız şu anda mecliste görüşülmeye hazır. Bu çalışma bürokratik işlemler açısından bir devrimdir. Bunun arkası da gelecek. Buna benzer uygulamalar diğer alanlarda da iskan alma safhasında, planlama, proje ve yapı denetimi gibi konularda ciddi anlamda aynı yöntemleri hayata geçireceğiz. Mümkün mertebe vatandaşın teknik bilgiye dayalı, mühendisliğe, mimarlığa dayalı iş ve işlemlerinde kamu kurum ve kuruluşlarındaki irtibatını en aza indireceğiz.''

Demir, Samsun'da son dönemlerde türlü alanlarda faaliyet gösteren firmaların markalaşma yolunda önemli adımlar attıklarını gözlemlediğine de işaret etti.

Samsun'un, emekleme dönemini geride bırakarak yürümeye başladığını ifade eden Demir, ''Dışarıdan Samsun'a aralıklı gelen insanlar bu gelişmeyi kolaylıkla farkediyorlar. Kent olarak bu ürünlerin sahiplenilmesi gerekmektedir. Samsun Gıda Organize Sanayi Bölgesi'ndeki yer tahsisinin gerçekleşmesi durumunda inanıyorum ki ilerleyen dönemde marka ürünler daha fazla ortaya çıkacaktır'' dedi.

Demir, daha sonra beraberindeki AK Parti Samsun milletvekilleri Ahmet Yeni ve Suat Kılıç ile ikram edilen dondurmanın tadına baktı

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :