'Taraf imaj darbesi yedi.

'Taraf imaj darbesi yedi.

Taraf gazetesinin “Başbakan Erdoğan’ın İsviçre’de 8 ayrı hesabı var” iddiasıyla ilgili habere gazetecilerden sert eleştiriler geldi. Tufan Türenç, Başbakanı haklı buldu. Ahmet Tezcan ise 'Taraf imaj darbesi yemiştir' dedi

Dursun Kabaktepe'nin haberi

Hürriyet Gazetesi Yazarı Tufan Türenç, Taraf gazetesinin “Başbakan Erdoğan’ın İsviçre’de 8 ayrı hesabı var” iddiasıyla ilgili habere Başbakan’ın kızmasının haklı olduğunu ama bu işin kızarak çözülemeyeceğini söyledi. Türenç, “Başbakanın bütün dünyaya açılmış bu tür belgelerdeki iddialarla suçlanması hoş bir şey değil. Kızması da haklı. Bana göre biraz fazla sinirlendi. Başbakan’ın İsviçre’deki bankalarda kendi adına sekiz ayrı hesabı olsaydı bu kesinlikle şimdiye kadar ortaya çıkardı“ diye konuştu.

TARAF HATA YAPTI
“Taraf gazetesinin Sadık Albayrak konusunda nasıl bir hata yaptığını bilemeyeceğim ama böyle bir hata yapılamalıydı” diyen Türenç, gazeteni tirajının düşmesi ile ilgili şu ifadeleri kullandı: sözlerine şöyle devam etti: “Pazartesi günü taraf’ın satışı 84 bin. Salı günü 85 bin. Çarşamba günü ise 28 bine düştü bu tiraj. Bu tepki olmaz. Demek ki Taraf’ı toplu alan kesimler var. Bunlar kzımış bu habere ve Taraf’ı almamış.

TARAF ÇOK BÜYÜK BİR İMAJ DARBESİ YEDİ
Zaman Gazetesi Yazarı ve Habertürk TV programcısı Ahmet Tezcan ise Taraf gazetesinin attığı manşetin bir ihmal olmadığını düşündüğünü söyledi. Tezcan, sözlerine şöyle devam etti: “Bu gazetecilik değil aslında. Taraf çok büyük bir imaj darbesi yemiştir. Özür dilenip de o manşetin nasıl attıldığını açık yüreklilikle açıklanmadığı sürece diğer manşetlerine de şüphe ile bakılacaktır.”
 

Moralhaber.Net

Etiketler :