Taraf: Malum General

Taraf: Malum General

Taraf'tan ‘malum gazete' diye bahseden malum Genelkurmay Başkanı milyonlarca izleyicinin önünde yine hukuku ihlal etti.

Görev süresi 30 Ağustos'ta sona erecek olan Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, önceki akşam Star TV'de Uğur Dündar'ın sorularını yanıtladı.

Başbuğ, devam edenErgenekonsoruşturmasından Meclis'in gündemindeki çalışmalara kadar pek çok konuda yetki sınırlarını aşan açıklamalar yaptı. BDP'li milletvekillerine dağı adres gösteren Başbuğ, TSK'daki darbe planlarının basına yansımasıyla ilgili de polisi suçladı.Başbuğayrıca, PKK eylemlerinde TSK'nın ihmalleriyle ilgili haber yapanların Türk kanı taşıdığından şüphe ettiğini söyledi.



Profesyonel orduya karşıymış

Hükümetin, hazırlıklarının devam ettiğini açıkladığı profesyonel ordu çalışmalarıyla ilgili konuşan Başbuğ, TSK'daki 430 bin civarında personelin uzmanlaştırılmasını doğru bulmadığını söyledi. Türkiye'de askerliğin “vatan borcu” olduğunu öne süren Başbuğ, “Mehmetçiğin yerini hiçbir şeyle dolduramayız. Dünyanın neresinde askere davulla zurnayla gönderilen var? Bu sistemle oynarsanız, orduyla millet arasındaki bağ kopar” diye konuştu.



BDP'lilere ‘dağa git' dedi

BDP'li milletvekilerinin Güneydoğu'daki PKK'lı cenazelerine katılmasını eleştiren Başbuğ, cenazelerde yer alan milletvekillerini vatana ihanetle suçladı.

Meclis'te görev yapan milletvekillerine, “Ya ayrıl milletvekilliğinden dağa mı gidiyorsun nereye gideceksen git veya anayasaya verdiğin yeminin gereğini yerine getir” diyen Başbuğ, bu sözlerine gerekçe olarak bir PKK'lının cenazesinde açılan “intikam” yazılı pankartı gösterdi.



Polisi suçladı

Taraf 'ta yayımlanan “AKP ve Gülen'i Bitirme Planı” başlıklı haberdeki İrticayla Mücadele Planı'nı polisin sızdırdığını öne süren Başbuğ, “Bu planın gazeteye polis tarafından servis edildiği açık, soruşturma açılıyor çünkü. Soruşturmanın da ne olduğunu merakla bekliyorum” dedi. Planla ilgili ihbar mektuplarıyla ilgili de konuşan Başbuğ, “Bir subay yazmış. Olabilir, bizden de yanlış adamlar çıkabilir. Önemli olan bulup gereğini yerine getirmek” diye konuştu.

Temizöz'e üzülmüş

Genelkurmay Başkanı olarak Ergenekon soruşturmalarında tutuklanan muvazzaf ve emekli personelini düşündüğünü söyleyen Başbuğ, “Terörle mücadelede görev yapmış” kişilerin yargılanmasına üzüldüğünü belirterek, “Albay Cemal Temizöz buna bir örnek” dedi.

Türk kanı taşımayanlar

TSK'dan ayrılan 50 subayın PKK yönetim kadrosunu ele geçirdiği, açılım süreci başladıktan sonra kaos için eylemlere hız verdikleri yönündeki iddialarla ilgili sert açıklamalar yapan Başbuğ şunları söyledi: “Böyle bir iddiayı ciddiye alınacak bir iddia olarak görmüyorum. Bunu çok çirkin buluyorum. Benzetmeler de çirkin. Kusura bakmayın bu tabiri kullanacağım: Öyle şeyleri düşünenlerin Türk kanı taşıdığını düşünmüyorum.Türk kanı taşıyanların böyle şeyler ortaya atması... Konuşmak bile istemiyorum.”

TARAF

Etiketler :