Taraf yazarı Tarafsız Bölge'de çıldırdı!

Taraf yazarı Tarafsız Bölge'de çıldırdı!

Ahmet Hakan'ın modere ettiği Tarafsız Bölge, AKP ile BDP arasındaki görüşmeyi gündeme alırken programa Taraf yazarının tepkisi damga vurdu

CNN Türk ekranları yüksek tansiyonlu bir Kürt sorunu tartışmasına sahne oldu. Ahmet Hakan'ın modere ettiği Tarafsız Bölge, AKP ile BDP arasındaki görüşmeyi gündeme alırken programa Taraf yazarının tepkisi damga vurdu.

Taraf yazarı ve Ankara temsilcisi Lale Kemal, yazar Enver Sezgin, Radikal yazarı Avni Özgürel ve Türksam Başkanı Sinan Oğan'ın katıldığı programda Kürt sorununda çözüm arayışları kapsamında hükümetin yaptığı görüşmeler tartışıldı. Sinan Oğan'ın görüşmeleri sert şekilde eleştirirken 'hükümet BDP ile kafa kafaya verip anayasa yapıyor' dedi. Görüşmelerin olumsuz sonuçlar doğuracağını söyleyen Oğan, askeri bir başarı sağlanmadan yapılacak çözüm arayışlarının PKK'yı güçlendireceğini savundu.

Türksam başkanının program boyunca askeri çözüm tezinde ısrar etmesi Lale Kemal'i adeta çıldırttı. Oğan'a sert peki gösteren Taraf yazarı 'Siz bir sivil toplum kuruluşusunuz nasıl sadece askeri çözümde ısrar edersiniz. Biz 26 yıldır bu sorunla uğraşıyoruz, 1 trilyon Dolar harcanmış. Biz NATO üyesi, AB adayı bir ülkeyiz yakışmıyor artık. Demokratikleşerek sorunlar çözülür.'dedi. Kemal, Türksam başkanını kamuoyunu yanlış bilgindermekle suçlarken Enver Sezgin ise Oğan'ın ölümlerden yana olduğunu söyledi.

Sezgin 'Kimse 22 yaşında gençlerin ölümü üzerinden politika yapmasın. Çok meraklıysa kendisi gitsin dağa savaşsın' diyerek tepkisini göstedi. Program boyunca görüşleriyle eleştiriler alan Oğan da ilginç bir tepki göstererek 'artık askeri çözüm diyenler mahalle baskısı görüyor' dedi.

İşte o anlar:



 

Etiketler :