Taraf yazarından BirGün'e ağır suçlama!

Taraf yazarından BirGün'e ağır suçlama!

Melih Altınok, Erdoğan'a beni danışmanın yap dediğini öne süren eski gazetesi BirGün ne yanıt verdi?

 Taraf gazetesi yazarı Melih Altınok, bugün eski gazetesi BirGün'de kendisi hakkında çıkan yazıya sert tepki verdi: "BirGün açıkça ajan provokatörlük yapıyor"

Altınok, öğrenci olaylarıyla ilgili olarak 10 Aralık tarihli yazısında "Başbakan Erdoğan'a solcu bir danışman lazım" diye tavsiyede bulunmuştu.

 

BirGün'ün yorumu:
"Baba beni danışman yap!"
BirGün yazarlarından Ali Şimşek, gazetesinin birinci sayfasında sürmanşetten anonsunu da yaptığı yazısında şöyle dedi:

"Sonunda bu da oldu! Sol-sosyalist geçmişe sahip, kendini solun açıklarını yakalamaya adamış bir yazar, başbakandan açık açık danışmanlık istemiş oldu. Başbakan Erdoğan’ın referandum sonrası DSİP’e adını yanlış söyleyerek de olsa teşekkür ettiği bir aralıktan sonra,  bunu da yaşamış olduk. Taraf  yazarı Melih Altıok, Cuma günü yayınlanan “Başbakana Solcu Danışman Lazım” adlı yazısıyla ağzı açık bırakan bir teklif vermiş oldu. İsmi kendi saklı olan “solcu” bir danışman önerisi bahsinden hareketle Altıok, çok açık bir şekilde bu danışmanlık konumuna kendisini de önermiş oldu. Yani bu benim zamanım var anlamına da geliyor açıkça."

Buna karşılık BirGün'ün bugünkü sürmanşetinde Ali Şimşek imzasıyla çıkan yorumda Altınok'un Erdoğan'a örtülü olarak danışman olmak istediği öne sürüldü.

İNTERNETHABER'E KONUŞTU

İnternethaber
'e özel açıklama yapan Taraf yazarı Melih Altınok, BirGün'ün açıkça ajan provokatörlük yaptığını ileri sürdü ve şöyle konuştu:

"İĞRENÇ İMALAR"

"Bugün demokratik tepki adı altında ülkenin yazarlarına, gazetecilerine, aydınlarına karşı başlatılan bir linç kampanyası var. Uzun zamandır farklı şekillerde tezahür ediyordu ama son dönemde yoğunlaştı.

Cumartesi günü bir panelde konuşurken saldırıya uğrayan Sevgili dostumuz Roni Margulise'e yapılan da bu kampanyanın acı bir meyvesidir. Roni ölüm tehditleri de alıyormuş.

Bugün de bir gazete resmimi sürmanşetten görmüş içerde de "Bu adam eskiden içimizdeydi! Başbakana oturduğumuz yerleri, kimliklerimizi ve eylem saatlerini mi ispiyonlayacak" şeklinde iğrenç imalara yer veren bir yazı yayımlamış."

"BU AJAN PROVOKATÖRLÜKTÜR!"

Altınok açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Açıkça söylüyorum bu ajan provokatörlüktür! Farklı bir demokrasi ve sosyalizm tahayyülünü ortaya koyan aydınlara gündelik yaşam alanlarında boya atmak, yumurta fırlatmak ve gençlerimizi bu tecride alet etmek, insanlara "Düşünmeyin, konuşmayın, kum havuzunun dışına çıkmayın" demektir.

Ve bu baskının her dilde tercümesi faşizmdir! Kendilerinden farklı düşünen, yazan gazetecilere yazarları hedef göstermektir. Bizlere açıkça yapılmış bir "Canımızı sıktığınız sürece eşinizle, çocuğunuzla sizi hayatı dar ederiz, sokağa çıkmayın" uyarısıdır. Bu tehdidin, jurnalin ve hedef göstermenin ne gazetecilikle ilişkisi var ne de solculukla, demokratlıkla ve de insanlıkla!"

Etiketler :