Taraf yazarından 'vefalı' veda

Taraf yazarından 'vefalı' veda

Habertürk'e geçen Taraf yazarı Amberin Zaman, veda yazısıyla "vefa"yı hatırlattı.

Taraf'ın etkili yazarlarından Amberin Zaman, bugünkü yazısıyla gazetesine veda etti. Bundan böyle yazı hayatını Habertürk Gazetesi'nde sürdürecek olan Zaman, son yazısında gazetenin görünmeyen kahramanı ve tecrübeli editörü Tamer Kayaş'ı unutmadı.

Habertürk'ün çiçeği burnundaki yeni yazarı 'Tamer Bey' başlıklı yazısıyla Bab-ı Ali'de pek rastlanmayan bir pratiğe de imza atmış oldu.

İşte Amberin Zaman'ın vefalı vedası:

- Gazetemiz yayın hayatına başladığı günden beri Taraf'ta yazıyorum. 2007 yılının kasım ayıydı. AKP'ye kapatma davası henüz açılmamıştı; ancak hükümeti devirmek, ülkeyi kaosa sürüklemek üzere karanlık güçler çoktan düğmeye basmışlardı. Türkiye'nin geleceği belirsizdi. Lafı uzatmaya gerek yok. Eğer Taraf olmasaydı belki de birtakım üniformalılar ve bilumum gönüllü yandaşları bugün halkın karşısında hesap veriyor olmayacaklardı. Artık klişe haline geldi ama tekrarlamadan edemeyeceğim. Türkiye'nin demokrasi tarihi yazılırken Taraf'ın katkıları da mutlaka kayda geçecektir. Geçmelidir. Taraf ailesinin bir ferdi olmak benim için müthiş bir gurur kaynağı oldu. Hem gazeteci olarak, hem Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak, ama her şeyden önce insan olarak...

Bugünden itibaren Taraf'ta yazmıyor olacağım. Gözüm arkada kalmayacak, zira Taraf rüştünü ispatladı. Ama gönlümün bir parçası elbet de arkada kalacak. Çünkü ben Taraf'ı seviyorum. Çok seviyorum. Beni Taraf'a davet eden ve Türkiye'nin en cesur, dürüst ve profesyonel gazetecileri arasında saydığım Yasemin Çongar'a kocaman bir teşekkür borçluyum. Ve tabii ki başta Ahmet Altan, Lale Kemal, Yıldıray Oğur, Markar Esayan ve Mehmet Baransu olmak üzere en zor koşulları göğüsleyerek mücadele veren Taraf'taki tüm mesai arkadaşlarıma da kocaman bir teşekkür borçluyum. Ancak Taraf benim için güncel hayatta en çok Tamer Bey demekti. Yazarlar editörümüz Tamer Kayaş. "Anacım hadi artık ama bak saat beş oldu" diye serzenişlerde bulunan ve yazım ulaştıktan sonra her seferinde "Teşekkürler Amberincim. Sevgiler. Tamer" diye mesaj atan sevgili Tamer Bey.

Meslekten arkadaşlarım bilirler. Her başarılı yazarın arkasında mutlaka başarılı bir editör vardır. Hatalarımızı düzelten, saçmalıklarımızı örten, şımarıklıklarımız, kaprislerimiz ve şişik egolarımıza katlanan bir editör. Onlar gazetelerin gizli kahramanlarıdır. Strese girdiğimizde bize moral ve cesaret veren, hatta zaman zaman bizlere ailelerimizin dahi sergileyemediği şefkati gösteren, birer sabır ve anlayış abideleridirler. Tamer Bey tam da öyle bir insan. Türk basınındaki ilk deneyimim Taraf'la başladı. Ve bir başarı yakalayabilmişsem eğer bunda Tamer Bey'in önemli bir payı var. Bundan emin olabilirsiniz.

Tamer Beyciğim sizinle bir türlü hep sözünü ettiğimiz meşhur yemeği vakit bulup da yiyemedik. Ama söz veriyorum o yemeği mutlaka yiyeceğiz. Bana verdiğiniz emek ve dostluk için bin bir teşekkürler ediyorum. Hakkınızı lütfen helal ediniz ve eşinizi benim tarafımdan güzel yanaklarından öpüveriniz.

Yakında görüşmek üzere.

Eski Taraf Yazarı, Daimi Taraf Okuru

gazeteciler.com

Etiketler :