Taraf Yazarından Yeni İddia

Taraf Yazarından Yeni İddia

Kastamonu'da Başbakan'ın konvoyuna yönelik saldırıdan günler önce bölgeyle ilgili istihbaratlara dikkat çeken Emre Uslu, yeni bir iddiada bulundu.

Today's Zaman'ın internet sitesindeki köşesinde örgütün hedefini batıya kaydırdığına işaret etti: "Oyunun üçüncü bölümünde, PKK önemli hedeflere saldıracak. Hedefler arasında Bolu ve/veya Karabük civarında otoyol/yol kesme ve ses getirecek eylem yapma var. PKK'lılar, yine Kastamonu'da eylem yapan kişiler."

Emre Uslu'ya göre batıdaki eylem hazırlıkları Kastamonu'daki saldırıdan sonra başladı. Ölümcül hastalığa yakalanan bir PKK'lı, planın parçası gereği Kastamonu'dan doğuya doğru ilerledi ve Çorum'da teslim oldu. Böylece hedef saptırarak Kastamonu eylemini yapan ekibin batıya ilerlemesini sağladı. Uslu, "PKK'lı unsurların teçhizat ve eğitimlerinin üst düzeyde olduğu ve PKK'daki eğitimlerin ötesinde bir elin bu gruba değmiş olabileceği de belirtiliyor. Bu grupla girilecek çatışmada kayıpların verileceği ifade ediliyor. Bu bakımdan önümüzdeki günlerde Karabük-Bolu hattında PKK'lı unsurların eylemleri olursa şaşırmayacağım." diyor.

Emre Uslu hem batı bölgelerinde yaşanan terör eylemleriyle hem de Şırnak, Tunceli ve Van'da operasyonlarda öldürülen militanların cenazeleri üzerine gelişen olayların birkaç yıl önce yapılan bir planın parçası olduğunu iddia ediyor. Ergenekon soruşturmaları nedeniyle söz konusu eylemlerin bu döneme sarktığını söylüyor: "Bu oyunun adı: AKP ve Gülen'i bitirme planı. Güneydoğu'da ve batıda aynı oranda gerilimi tırmandırarak BDP ve MHP'nin oylarını artırmak. Zira bu oyunu yazanlar ve oynayanlar gerilimi tırmandırdıklarında BDP ve MHP'ye kolayca oyların AKP'den kayacağını çok iyi biliyorlar. Bunu yaparkenki amaçları da AKP'nin anayasayı değiştirecek bir oranda Meclis'e girmemesini sağlamak."

Gazetecilere kadar yansıyan istihbarat raporlarının neden değerlendirilemediğini soran Uslu, cevabı da kaynaklarından edindiği bilgiye dayandırarak veriyor: "Bunları engelleyecek birimlerin içinde aktif bir grup, özellikle Balyoz ve Ergenekon tutuklusu komutanlara sahip çıkma biçimi olarak müdahaleyi geciktiriyor." Ocak ayında Heronlar tarafından tespit edilmesine rağmen PKK'lılara müdahale edilmediğini savunan Uslu, seçimler arefesinde operasyonların yoğunlaşmasını da manidar buluyor. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.