Taraf'ın yazarı Necip Fazıl hayranlarını kızdırdı

Taraf'ın yazarı Necip Fazıl hayranlarını kızdırdı

Taraf gazetesi yazarı Roni Margulies, şair ve mütefekkir Necip Fazıl Kısakürek’e yönelik sözleri yüzünden, Necip Fazıl’ın öğrencilerinin hedefine oturdu…

Rıdvan Yasin Doğan'ın haberi

Necip Fazıl Kısakürek’in 25 Ekim 1967 tarihinde Büyük Doğu'da yayımlanmış olan "Dünyayı Yahudi Güdüyor" başlıklı yazısından alıntılar yaparak Taraf gazetesindeki köşesinden Necip Fazıl’a tepki gösteren Roni Margulies’in sözleri öğrencileri ve sevenlerini öfkelendirdi.

Necip Fazıl’ın büyük bir fikir adamı olduğunu belirten sevenleri, Margulies’in ‘haddini aştığı’ ve büyük bir terbiyesizlik yaptığı konusunda hem fikirler…

“MUHAKKAK YARGILANMALIDIR”

Vakit gazetesi yazarı Mustafa Miyasoğlu, sadece Necip Fazıl’ın ailesi ve Büyük Doğu Yayınları’nın değil yazıda ismi anılan kurumların yöneticilerinin de mahkemelere bu hakaretlerle ilgili suç duyurusunda bulunmalarının gerektiğini söyledi.

Miyasoğlu, Margulies’in derhal cezalandırılması gerektiğini de belirterek, “Çünkü, bu adam büyük bir terbiyesizlik yapmıştır. Esefle kınıyorum. Haddini aşmıştır. Küstahlık cezasız kalmamalıdır. Tüm dünyanın takdir ettiği bir fikir adamını bu sözlerle eleştirmek haddine değildir. Bu cesareti bulabilmesi de beni şaşırtmıştır doğrusu” dedi.

İstanbul Bahçelievler Belediyesi eski Belediye Başkanı Muzaffer Doğan da, Margulies’in Necip Fazıl Kısakürek hakkındaki yazısına sert tepki gösterdi.

Doğan, “Büyük bir terbiyesizlik yapmıştır. Son yüzyılda Türkiye ölçeğinde değil, dünya ölçeğinde Türk ve İslâm dünyasının yüzakı olan “Üstad” Necip Fazıl Kısakürek’e kin kusmuş!..

Yazdıkları sinek vızıltısı mesâbesinde şeyler. Üstad Necip Fazıl, aramızda yaşıyor ve yaşayacak. Büyük Doğu dâvâsı yürüyor ve yürüyecek…” ifadelerine yer verdi.

Necip Fazıl’ın ismini, belediye başkanlığı yaptığı dönemde Bahçelievler’de bir kültür evine vererek, bu konuda bir ilki başlatan Muzaffer Doğan, “Bugün yüzlerce Kültürevi’ne, okula, caddeye, mahalleye Necip Fazıl Kısakürek ismi verilmiş! Biz Büyük Doğucular, isim peşinde değiliz. Yaşayan ve yürüyen dâvâ, Nâzım Hikmet’in değil, Üstad Necip Fazıl Kısakürek’in dâvâsıdır.” diye konuştu.

“SAĞLIĞINDA ÜSTAD’A KARŞI KALEM OYNATMAK CESARET İSTERDİ”

Konuyu köşesine de taşıyan Milli Gazete yazarı Ali Haydar Haksal ise, “Üstad Necip Fazıl hayatta değil. Sağlığında ona karşı kalem oynatmak cesaret isterdi. Ölümünden sonra Büyük Doğu izleğinden bulunanların güçlenmesi, Üstad'ın arkasında büyük bir akımın olması kimi kalem sahiplerinin hareket etme alanını sınırladı. Üstad, ölümünden sonra çok daha okunan, üzerinde düşünülen biri. Osmanlı ve Türkiye Cumhuriyeti topraklarında özgür yaşamış, bugüne kadar hiçbir zulme uğramamış, sol ruhlu, şimdilerde Taraf gazetesi ve İslâmi gelenekten gelen bir dergide yazılarını yayımlayan Roni Margulies. Üstat Necip Fazıl'a zehir kusmuş” İfadelerine yer verdi.

Habermolası.com

Etiketler :