Tarafsız Bölgeye ikinci darbe girişimi

Tarafsız Bölgeye ikinci darbe girişimi

Ahmet Hakan'ın Tarafsız Bölge'sinde bu kez AKP İstanbul İl Başkanı'nın müdahalesine maruz kaldı. Hakan bu kez eğilmeden bükülmeden programını savundu.

Daha önce Gürsel Tekin'in darbe gibi müdahalesini yaşayan Ahmet Hakan'ın Tarafsız Bölge'si bu kez AKP İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu'nun müdahalesine maruz kaldı.

Alevilerin sorunları ve CHP siyasetinin bu noktadaki başarısının sorgulandığı programa AKP cephesinden tepki geldi. Tartışmada AKP iktidarında Alevi köylerine dönük örtülü bir asimilasyon uygulandığı iddia edildi. Yayına telefonla bağlanan AKP İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu iddiaya sert tepki gösterirken Ahmet Hakan ve programını da topa tuttu.

"PROGRAMIN ADINI DEĞİŞTİRİN!"
 
Babuşçu, programın demokratik ve tarafsız bir platformda yaşanmadığını söylerken Ahmet Hakan'a ilginç bir tavsiyede bulundu. AKP il Başkanı 'Öyle Bir Geçer Zaman Ki dizisini izliyordum reklam arasında zap yaparken tartışmanıza denk geldim. Programın adı Tarafsız Bölge. Ama durum bu değil, bence programın adını değiştirin Sayın Hakan' diyerek söze başladı. Programın konuklarından Kamer Genç'i 'çukur' olarak tanımlayan Babuşçu, Tarafsız Bölge'nin taraflı olduğunda ısrar etti.

DİZİ ARASI PROGRAM İZLEMEYİN!

Ahmet Hakan'ın Babuşçu'ya cevabı ise hayli çarpıcıydı. Hakan, eğilmeden bükülmeden programını savunurken Babuşçu'nun 'ayar'ına da müsaade etmedi:

Siz şimdi Öyle Bir Geçer Zaman Ki dizisini izlerken arada zap yaparak bizim programımızı gördünüz. O arada size denk gelen bölüm üzerinden bir yargıya varmışsınız. Biz bu akşam CHP'nin Alevilere olan duyarlığını tartışıyoruz programda. CHP'ye çok sert eleştiriler yapıldı, hükümeti savunan görüşler de ifade edildi. Siz hükümete denk gelen bölümlerini izlediniz anlaşılan. Ama hükümeti eleştirenleri de laflarını ağızlarına tıkayarak susturamayaz ki. Yani gayet demokratik ve tarafsız bir tartışma platformu var burada. Platformun demokratikliğini sorgulamayın lütfen. Programın başı devamı ve sonu vardır. Tartışmanın bütününe bakarak değerlendirmek gerek programı. 

İşte o anlar:



 

Etiketler :