Taraf'tan Yeni Bomba-Balyoz

Taraf'tan Yeni Bomba-Balyoz

2003 yılında yapılması düşünülen yeni bir darbe planı ortaya çıktı.

Dönemin 1. Ordu Komutanı Orgeneral Çetin Doğan'ın başkanlığındaki bir cuntanın hazırladığı öne sürülen darbe planında, hayrete düşürecek eylemler yer alıyor.

Bugüne kadar yayınlanan en ayrıntılı ve kapsamlı darbe planı, Fatih Cami'nin bombalanmasından, Hava Kuvvetleri'ne ait bir jetin düşürülmesine kadar pek çok kaos emrini de içeriyor. Daha önce de cunta faaliyetleri nedeniyle ismi gündeme gelen emekli Orgeneral Çetin Doğan'ın yanı sıra, yakın zamanda 2004'teki darbe girişiminden dolayı ifade veren eski Hava Kuvvetleri Komutanı İbrahim Fırtına, eski Deniz Kuvvetleri Komutanı ve meşhur 'darbe günlükleri'nin sahibi Özden Örnek ile ihbar mektuplarıyla gelen andıçlarda imzası bulunan emekli Orgeneral Ergun Saygun isimleri yer alıyor.

AK Parti'nin 2002'de tek başına iktidar olmasından hemen sonra başlatılan darbe girişiminin 5000 sayfayı bulan belgesi Taraf Gazetesi'nde yayınlanmaya başladı. 29'u general 162 subayın katıldığı bir toplantıda kararlaştırıldığı ileri sürülen darbe planı 12 Eylül'ü model alırken, 2003 darbesinin Balyoz olarak isimlendirilmiş. Çarşaf ve Sakal gibi isimleri olan eylem planları, camilerde kaos yaşatmayı hedeflerken, Hava Kuvvetleri'ne ait jetin Yunanistan açıklarında düşürülmesiyle AK Parti hükümetinin dış politikada aciz olduğu havası estirilecekmiş. Planda, darbeden sonra işbirliği yapılacak 137 gazetecinin ve tutuklanacak 36 gazetecinin isimleri bile belirlenmiş.



Etiketler :