Taraftar Diyarbakır’ı küme düşürülebilir

Taraftar Diyarbakır’ı küme düşürülebilir

Üst üste iki maçı da sabote ederek tatil ettiren taraftarın bu hareketlerine TFF yönetmeliği bakın ne diyor...

Geçtiğimiz hafta Diyarbakır’da oynan Bursaspor maçında olaylar çıkararak maçın tatil edilmesine sebep olan Diyarbakırspor  taraftarı, deplasmanda oynanan İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçının da tatil edilmesine de sebep oldu.

Diyarbakırspor, Turkcell Süper Lig'in son iki haftasında taraftarının neden olduğu olaylar sebebiyle küme düşme tehlikesiyle karşı karşıya kaldı.

Tatil edilen iki maç nedeniyle federasyon yönetim kurulu kırmızı-yeşilli ekibe hükmen mağlubiyet kararı verirse, Diyarbakırspor Futbol Müsabaka Talimatı'nın 20. maddesi gereği bir alt lige düşürülebilir.

 

Futbol Müsabaka Talimatı'nda, güvenlik nedeniyle müsabakaların tamamlanamamasını içeren 20. madde şöyle:

''(1) Müsabaka hakemi; a) Müsabakanın, kulübün futbolcusu, yöneticisi, teknik adamları ile diğer kişilerin ayrı ayrı veya birlikte hakeme veya rakip takım futbolcu ve mensuplarına fiili eylemde bulunmaları, kavgaya sebebiyet vermeleri ve bu eylemleri dolayısıyla müsabakaya devam edilmesi olanağının kalmaması,

b) Seyircilerin taşkın ve edebe aykırı hareketleri ile birlikte müsabakaya müdahaleleri sonucunda müsabakaya devam edilmesi olanağının kalmaması, hallerinde müsabakayı tatil ettiğini ilan eder. Bu hallerde TFF Yönetim Kurulu, ihlali gerçekleştiren takımlardan birinin veya her ikisinin hükmen yenik sayılmasına ve ayrıca olayın durumuna göre galibiyet halinde verilen puan kadar puan tenziline karar verebilir. Eğer müsabaka eleme usulüne göre düzenlenmişse, takım bu müsabakalardan ihraç edilir ve ertesi yıl aynı mahiyetteki müsabakalara katılamaz. Play-Off sisteminde oynanan müsabakalarda ertesi yıl aynı mahiyetteki müsabakalara katılamama kararı verilemez.

(2) TFF Yönetim Kurulu, 1. fıkrada öngörülen tüm durumlarla ilgili olarak karar verirken, müsabakanın hakemlerinin, gözlemcilerinin, temsilcilerinin, Merkez Hakem Kurulu ve Temsilciler Kurulu Üyelerinin, Disiplin Müfettişlerinin ve ilgililerin raporlarını ve her türlü delili göz önünde bulundurur.

(3) TFF Yönetim Kurulu, yaptığı değerlendirmede, maçın tatil kararlarını uygun görmediği takdirde, maçın tekrarlanmasını veya yarıda kaldığı anki sonucu ile tescil olunmasına karar verebilir.

(4) Bu maddede belirtilen sebeplerle aynı sezonda ikinci kez müsabakanın tamamlanamamasına sebebiyet veren takımlar, bulunduğu sezonda müsabakalardan çıkarılarak, bir alt lige düşürülür ve bu takımla müsabakası olan takımlar müsabaka yapmaksızın hükmen galip sayılırlar. Bu durumda olan takımların takip eden sezonda müsabakalara alınıp, alınmaması konusunda TFF Yönetim Kurulu karar verir. Alt lig bulunmaması halinde kulüpler bir yıl (sezon) müsabakalara alınmazlar.''

Etiketler :