Tarhan Erdem: Abdullah Öcalan 10 seneye Meclis’e girer

Tarhan Erdem: Abdullah Öcalan 10 seneye Meclis’e girer

İmralı görüşmelerinin ardından KONDA araştırma şirketinin sahibi Tarhan Erdem’den çarpıcı bir yorum geldi. Tarhan Erdem’e göre Abdullah Öcalan 10 sene içinde cezaevinden çıkar ve Meclis’e girer

 

İmralı görüşmeleri ile ilgili öngörülerini aktaran KONDA araştırma şirketi sahibi Tarhan Erdem, yapılan görüşmeleri ve gelinen noktayı değerlendirdi. Akşam gazetesine konuşan Tarhan Erdem, hükümetin İmralı adımını değerlendirerek, "5-10 yıl içerisinde Öcalan'ın Meclis'te olması fikrine alışmalıyız. Benim gibi çok sayıda insan böyle düşünüyor" ifadelerini kullandı.

Tarhan Erdem, İmralı görüşmelerini şu sözlerle değerlendirdi:

“Burada bir gayrimenkul pazarlığından bahsetmiyoruz. On binlerce insanın hayatını etkileyecek bir şeyden bahsediyoruz. Yani 'Silahları bıraksınlar, Avrupa'ya gitsinler' peki sonra? On binlerce insanın öldüğü bir meseleden söz ediyoruz, o adamların sırtında çok önemli meseleler var. Karayılan, Hasan Cemal'e 'Ben buraya piknik yapmaya gelmedim' demişti, biliyorsunuz. Olayın sonunu görmek isteyecektir. Onların içinde Türkiye'deki siyasi hayata katılacak olanlar da olacaktır.

ÖCALAN 10 SENEYE MECLİS’E GİRER

Bunu abartmamak da lazım. Öcalan da dönebilir. Yani Öcalan'ı 5-10 sene sonra TBMM'de üye olarak görmeye alışmalıyız. Öcalan'dır, Karayılan'dır veya bir başka bir insandır ama başka türlü olmaz. Bakınız bir adam hapishaneden bir tek cümle söyledi: 'Hedefimiz Kürt sorununun çözülmesi bağlamında silaha ihtiyaç duyulmayacak bir ortam'. Ve sadece bunu söyleyince 15 yaşındaki hırslanmış çocuklardan 80 yaşındaki insanlara kadar herkes, milyonlarca insan sustu. 'Efendim, bu adam orada kalsın. Ben buradaki adamlarla iş tutayım.' Böyle bir adam görmüyorum ortada! Öcalan bu işin doğal lideri.

"BENİM GİBİ DÜŞÜNEN ÇOK"

Kimse 'gelecekte şöyle olacak, böyle olacak' diye konuşamaz, diyeni boğarlar. Benim herhangi bir iddiam olmadığı için bunları söylüyorum, rahatım; bundan 15 sene önce bana bunları söyletemezdiniz. Fikri bakımından demiyorum, siyasette işi olan bir adam bunu söyleyemez. Siyasette iddiası olmayan, olamayacak olanlar ancak bunu söyleyebilir. Ama Türk siyasi hayatında benim gibi düşünen çok adam var.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum