Tarihi Bir Hata Olur

Tarihi Bir Hata Olur

Nato'nun Türkiyeye yerleştirmek istediği füze kalkanı sistemi ile ilgili bir açıklamada Saadet Partisi Gaziantep İl Gençlik Kollarından geldi.

Nato'nun Türkiyeye yerleştirmek istediği füze kalkanı sistemi ile ilgili bir açıklamada Saadet Partisi Gaziantep İl Gençlik Kollarından geldi.
 
Partisi'nin il binasında gerçekleştirdiği basın açıklamasında konuşan Saadet Partisi Gaziantep İl Gençlik Kolları Başkanı Mustafa AKAR, Füze kalkanı sistemi ile ilgili "Tarihi hata olur" diyerek Hukumeti uyardı.
 
Nato tarafından Türkiye'ye kurulması düşünülen füze sistemi konusunda Saadet Partisi (Sp)'nin tavrının çok açık olduğunu ifade eden Akar, Hiçbir şekilde tartışılması  bile düşünülemez dedi.
 
Açıklaması'nın devamında ; Ülkemiz de kurulması düşünülen füze sistemi hakkında mevcut siyasi iktidar halkın tepkisinden çekindiği için bugün 'evet' diyemediğini ancak sonunda 'evet' diyebileceği konusunda endişelerimiz var.
 
Yıllardır bu çoğrafyalar uzerinde hüküm surmuş bir medeniyetin insanları olarak bölgemizde kendi füze kalkanımızı kurmamız gerekirken, bir başka gücün güdümünde oluşturulacak füze kalkanına 'Evet' demek tarihi bir hata olarak kayıtlara geçecektir.
 
Böyle bir hata Ülkemizin komşuları ile olan ilişkilerini zedeleyecek, Ülkemizin bölgedeki saygınlığına ve itibarına gölge düşürecektir.
 
Bu kalkan, esas itibariyle İran’a karşı oluşturulmaktadır. Amacı İsrail’in veya ABD’nin İran’a saldırması halinde İran’dan gelecek saldırılara karşı israil'i korumaktır. Bunun başka türlü yorumlanması da mümkün değildir.
 
 
 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :