Tarihi İtiraf: Penaltıymış

Tarihi İtiraf: Penaltıymış

Beşiktaşlılar’ı ayağa kaldıran o pozisyonu yakın çevresine anlatan Gezer 'TV’den izlediğimde elle oynama gördüm. Penaltıymış' dedi.

Kahramanmaraş bölgesi hakemi olan ve aynı zamanda polislik yapan Bünyamin Gezer zaman zaman eleştirilse de Türkiye’nin güven duyulan hakemlerinden. Beşiktaş- Trabzonspor maçında da mükemmele yakın bir yönetim gösterdi, ancak uzatma dakikalarında Egemen’in topa elle dokunmasını görmeyerek bir çuval inciri berbat etti.

Ardından da ortalık fena karıştı. Teknik direktör Mustafa Denizli bile belki de ilk kez saha içine daldı, isyan etti. Sezon başından bu yana hakemler hakkında hiçbir çıkış yapmayan Beşiktaş’tan, şampiyonluk yolunda çok önemli iki puanın kaybedilmesi üzerine art arda çok sert açıklamalar gelmeye başladı. Beşiktaş’ın büyük tepkisine neden olan penaltı kamuoyunda da farklı görüşlere neden oldu.

Olayın kahramanlarından Egemen “Top elime değmedi” derken, takım arkadaşı Selçuk ise Egemen’in kendisine “Top elime çarptı ama mesafe yakındı. Penaltı değil“ ifadesini kullandığını söyledi. Yorumcular ikiye bölündü. Kimine göre penaltıydı kimine göre değil. Bugüne kadar herkes konuştu, suskun kalan tek isim hakem Bünyamin Gezer’di. Gezer bir açıklama yapmadı ama MHK’nin ve hakem camiasının önde gelen isimlerine ‘penaltı’ itirafında bulundu. Gezer dürüstçe bu itirafı yapıyordu ama saha içinde pozisyonu görememiş, süzememişti.

Bünyamin Gezer, yakın çevresine penaltı anı hakkında aynen şunları söyledi: “Ben oyun içinde pozisyonu penaltı olarak görmedim. Elle oynama sezmedim. Ama televizyondan izlediğim zaman penaltı olduğunu gördüm. Egemen elle oynuyor. Yardımcım da görmedi. Göz göze geldiğimizde bana ‘oynat’ işareti verdi.”

"BABAMDAN BİLE ÖZÜR DİLEMEM"

Gezer, Mustafa Denizli’den penaltı pozisyonu için özür dilediği yönündeki iddialara da açıklık getirdi: Bunca yılllık hakemim kimseden ne özür diledim, ne de afedersin dedim!

Verilmeyen penaltı haftaya damgasını vururken, polemiklere neden olan bir konu da maçtan sonra Mustafa Denizli ile Bünyamin Gezer arasında ne tür bir dialoğun geçtiğiydi. Polemikleri başlatan da Denizli’nin maç bitimi Lig TV ‘de kullandığı “Pozisyon penaltı.

Görüşümü hakemlere de ilettim. Onların söyledikleri de bana yetti. Bunu burada açıklamama gerek yok” ifadeleriydi. Mustafa Hoca’nın bu sözleri, Bünyamin Gezer’in, Denizli’den özür dilediği şeklinde yorumlandı. Peki özür dileme var mıydı, yok muydu? Denizli ile aralarında centilmence bir konuşma geçtiğini belirten Gezer, bu konuda da net konuştu, spekülasyonlara nokta koydu: “Görüyorum ki basında Mustafa Denizli’den özür dilediğim şeklinde haberler, yorumlar çıkıyor. Hem de benim ağzımdan. Ben yönettiğim maçlardan sonra babam bana hesap sorsa saha içindeki kararlarım ile ilgili olarak ondan bile özür dilemem. Bunca yıllık hakemim hiçbir maçın ardından kararlarım ile ilgili olarak ne bir başkan, ne bir yönetici, ne bir teknik adam, ne de bir futbolcudan özür diledim. Kimseye afedersin demedim.”

İŞTE O DİYALOG

DENİZLİ: Geçmiş olsun hocam.

GEZER: Teşekkürler.

DENİZLİ: Hocam penaltıyı görmedin, pozisyon penaltıydı.

GEZER: Ben gördüğümü ve inandığımı değerlendirdim. Bunun dışında bir düşüncem olamaz.

DENİZLİ: Mükemmel maç yönettiniz ama penaltıydı hocam. Yardımcı hakeminiz de mi görmedi?

GEZER: Hocam siz benim çok sevdiğim, saydığım, değerli bir teknik adamsınız. Görüşünüze de saygı duyarım. Penaltı diyorsanız ona da saygı duyarım. Ancak ben doğru gördüğümü değerlendirdim. Şimdi de aynı görüşü savunuyorum. HT

Etiketler :