Tarihi Kampüste Açık Hava İftarı

Tarihi Kampüste Açık Hava İftarı

İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi’nin, Halkalı’daki tarihi kampüsünde İlim Yayma Vakfı ile birlikte düzenlediği iftar programına, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, AK Parti Artvin Milletvekili İsrafil Kışla, Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yenia

 

İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi ve İlim Yayma Vakfı’nın ev sahipliğinde düzenlenen iftar programı, eğitim, iş ve siyaset dünyasından birçok ismi bir araya getirdi. İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi’nin Halkalı Kampüsü’nde düzenlenen iftar için açık havada masalar hazırlandı. Misafirler kampüsün iç bahçesinde hazırlanan masalarda iftar yaptılar. İftara, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu da katıldı. Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Ramazan Evren ve Rektör Prof. Dr. Adem Esen’den bilgiler aldı. İftara ayrıca, AK Parti Artvin Milletvekili İsrafil Kışla, İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Yücel Çelikbilek, İlim Yayma Cemiyeti Başkanı Yusuf Tülün, Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay ve çok sayıda davetli katıldı. İftara katılamayan İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, telgraf gönderdi. İftar programı Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Yemeğin ardından konuşmalara geçildi.


Aranan Bir Üniversite Olmayı Hedefliyoruz


İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Yücel Çelikbilek, Ecdadımızın emanet bıraktığı bir alana sahip çıkmaya çalıştıklarını belirterek, “Arkadaşlarımızın yaptığı çalışmalarla, çok kısa zamanda adından söz ettirir bir üniversite olacağımızı bilmenizi istiyorum. Türkiye’de üniversitelerin sayısında büyük artış oldu. Kaliteli eğitim veren, marka olan üniversiteler ayakta kalacaktır. Biz de aranan bir üniversite olma hedefindeyiz” dedi.


İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Ramazan Evren, İlim Yayma camiasının Türkiye’de bugüne kadar çok güzel projelere imza attığını söyleyerek, “Bunu en son bir üniversite ile taçlandırdı. Öyle bir üniversite ki kısmeti kendisi ile beraber geldi. Belki de İstanbul’daki bir çok üniversitenin isteyip de sahip olamadıkları bu güzel mekanı bahşetti. Biz İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi olarak, sıradan bir üniversite değil, gerçekten araştırma, yüksek lisans ve doktora ağırlıklı bir üniversite olmayı hedeflediğimizi söylemiştik. O günden itibaren bizim omuzlarımızdaki yük çok daha fazla arttı” diye konuştu.


Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, “Küçükçekmece içerisinde çok müstesna bir noktada ve bu müstesna noktayı çok daha anlamlı ve değerli kılan Sabahattin Zaim Üniversitemiz ile birlikte bu saatleri paylaşmak, bizler için ayrı bir güzellik ve anlam ifade etmekte. İlim Yayma benim şahsımda farklı bir mana ifade eder. 1981 yılında yolum Vefa’daki İlim Yayma yurdu ile kesişti. Dolayısıyla yola oradan başladık. Bu ülkenin her köşesinde onlarca, yüzlerce, on binlerce, İlim Yayma Vakfı ve Cemiyeti’nin eli değmiş ve oradan nasiplenmiş olan on binler var. Bu ülkenin harcı olmaya, yapı taşları olmaya devam etmekteler” dedi.


Geçmişteki Büyük Medeniyeti Yenide İnşa Etme Hedefindeyiz


Son olarak kürsüye gelen İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul’un önemli ve hususi bir mekanı olan İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi’nde bulunmanın memnuniyetini belirterek, “Bu akşam güzel bir dostluğu, bereketi, sevgiyi birlikte paylaşıyoruz. İlim Yayma Vakfı ve Cemiyeti kurulduğu günden bu yana, gayesine uygun, bu ülkede ilmi yükseltebilmek, geleceği güçlü kılabilmek için hep güçlü adımlar attı. Bu adımlara yeni bir halka olarak üniversitemiz de eklendi.  Bir idealimiz var. Geçmişte kurmuş olduğumuz o büyük medeniyeti yeniden inşa etmek. Pek çok gayemiz içerisinde hedeflerimizden birisi bu. Bunu kendimiz için değil, insanlık adına istiyoruz. İnsanların huzur ve mutluluğu adına istiyoruz. Bunu isterken de üzerimize bir görev sayıyoruz. Medeniyetin vazgeçilmez 3 öğesi var. Bunlardan birisi İlim. İlim olmaksızın medeniyet tesis etmeniz mümkün değil. Medeniyetin sahibi olacaksanız ilmin sahibi olmanız lazım. İlmi, bilgiyi üretmeniz lazım. Medeniyetiniz mutlaka adalet üzerine olması lazım.  Adaletli değilse medeniyetinizin hiçbir değeri yoktur. Güçlü bir medeniyet adalet üzerine tesis edilir. Medeniyetin bir diğer öğesi de sanat ve kültürdür. Kendi değerlerimizin üzerine inşa ettiğiniz sanat ve kültür, bir medeniyetin vazgeçilmez parçasıdır. Bu üç ana amilden hareketle yeni bir medeniyeti inşa etme gayreti içerisindeyiz. Bunu yeni baştan tesis edeceğimize inanıyoruz. Burada ihtiyacımız olan şey yetişmiş insan. İlmin esası olan yetişmiş insanlar, yetişmiş bir toplum, ahlaklı, faziletli ve bilgiyle donatılmış bir gençlik, medeniyetin temel direğidir. Bunları yetiştirecek olan eğitim kurumlarıdır” diye konuştu.

 

e54aeb1c-6a14-440d-8c32-7dc2e7bec07c.jpg

 

a5b4e20e-d39a-4e3d-91f4-d9893fa3de26.jpg

 

2673242f-6fe5-4bef-a233-cb94ed138bb8.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.