Tarihi köprü üzerinde 20 bin kişilik iftar

Tarihi köprü üzerinde 20 bin kişilik iftar

Eyüp Belediyesi, Feshane bahçesi ve eski Galata Köprüsü üzerinde "Eyüp Sultan İftarı" adıyla program düzenledi. Ramazan ayının ilk gününde 20 bin kişi iftarda buluştu.

Eski Galata Köprüsü üzerinde ve Feshane bahçesindeki iftarprogramına Anayasa Komisyonu Başkanı AK PartiMilletvekili Burhan Kuzu, AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu, Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Ramazan ayının ilk iftarında yaklaşık 20 bin kişi, birlikte oruçlarını açtı. Vatandaşlar, aileleriyle birlikte katıldığıprogramda birlikte iftar etmenin hazzını doyasıya yaşadı.

Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu, 20 binin üzerinde vatandaşı bir araya getirmikten dolayı büyük mutluluk yaşadıklarını söyledi. Kavuncu, Eyüp Sultan'ın manevi atmosferinin insanlardaki birlik ve beraberlik duygularını artırdığını dile getirdi. Anayasa değişikliğinin oylanacağı 12 Eylül referandumuna da değinen İsmail Kavuncu, vatandaşların bu birlik ve beraberliğini sandık başında da göstereceğine inandığını ifade etti. Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu da konuşmasında vatandaşlardan referandumda 'evet' oyu kullanmalarını istedi.

Klasik Türk Müziği ve Tasavvuf Müziği'nin usta ismi Ahmet Özhan da etkinlik çerçevesinde konser verdi.

Etiketler :