Tarihi Kudüs Surları Yahudileştiriliyor

Tarihi Kudüs Surları Yahudileştiriliyor

İşgalci israil Tarihi Kudüs Surlarını altı köşeli yıldız ve Tapınak şekilleriyle Yahudileştiriyor.

İsrail, tarihi hiçe sayarak suç işliyor. Kudüs’teki medeniyetimizi ve tarihi eserlerimizi yok etmeye çalışan israil, siyonist projelerini devam ettiriyor. Son günlerde ise tarihi Osmanlı Kudüs Surları üzerinde yenileme ve bakım bahanesiyle surlardaki tarihi taşları söküp üzerinde siyon yıldızı ve iddia edilen Süleyman Tapınağın şeklini taşıyan oyma taşlarla değiştirmektedir. eserlere karşı pervasızca hareket eden İsrail surlara zarar vermekten de çekinmemektedir.

israil, Kanuni Sultan Süleyman’ın Kudüs’ü korumak için inşa ettiği Kudüs surları üzerindeki Osmanlı Tuğrasının yerine İbranice yazılar ve simgeler koyarak medeniyetimizi yok etmeye çalışmaktadırlar. Bu çalışma Surların çeşitli bölgelerinde yapılırken özellikle Şam Kapısı, Yeni Kapı ve surların batı kısmındaki Yahudileştirme çalışmaları neredeyse bitmiş durumdadır.

İsrail’in bize ve tarihimize karşı olan bu tavırları maalesef gereken şekliyle karşılık bulamamaktadır. israil’e karşı Kudüs’ün İslami çehresini gereğince korumamız ve İslam’ın hamisi olan ecdadımızın bize emanet ettiği Osmanlı medeniyetinin hamisi olmamız gerekmektedir. Zira Kudüs Selahaddin’den bu yana hiç bu kadar korumasız kalmamıştı. 

Etiketler :