Tarihi Süleymaniye Bölgesi'nin sorunları masaya yatırıldı

Tarihi Süleymaniye Bölgesi'nin sorunları masaya yatırıldı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu:- "Süleymaniye'yi tek bir binaya sıkıştırmayı asla istemiyoruz. Çünkü, mesele Süleymaniye'nin genelidir"- Fatih Belediye Başkanı Ergün Turan:- "Süleymaniye hepimizin ortak ve siyaset üstü bir değeridir"

İSTANBUL (AA) - İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Fatih Belediye Başkanı Ergün Turan, kentteki 4 dünya mirası alanından biri olan Süleymaniye Bölgesi'nin ihyası için yürütülecek çalışmaları istişare etmek için bir araya geldi.

Fatih Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Turan'ın daveti ve ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya teknik ekipler de katıldı, Süleymaniye Bölgesi'nin ihyası için sunumlar gerçekleştirildi. Toplantının ardından İmamoğlu ile Turan, Süleymaniye'de saha gezi yaptı.

Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan İmamoğlu, ev sahipliğinden dolayı Turan'a teşekkür etti.

Süleymaniye'nin, kentin ve ülkenin ortak değeri olduğunu belirten İmamoğlu, toplantının ana felsefesinin bu duygunun üzerine oturduğuna dikkati çekti.

İmamoğlu, konuşmaları ve görüşmeleri bu bağlamda yaptıklarına değinerek, şöyle devam etti:

"Süleymaniye'yi gerçek anlamda tarihi kimliğine, maksimum oranda kavuşturabilme ve ortak çabayı gösterebilme konusunda maksimum kararlılık karanını aldık. Yani hem biz hem de Fatih Belediyesi, en üst seviyede çalışmayı ortaya koyacağız. Tabii biz, Süleymaniye'yi tek bir binaya sıkıştırmayı asla istemiyoruz. Çünkü, mesele Süleymaniye'nin genelidir. Zaten ilgili binayla da ilgili İlim Yayma Vakfının da maksimum fedakarlığı ve sürecin düzeltilmesi hususunda hiçbir tereddüdümüz kalmamıştır. Bu konu artık bir daha münazara edilmemelidir. Bundan sonra hem Büyükşehir Belediyemizin hem de Fatih Belediyesinin teknik ekipleri bir araya gelecekler, bu alanda ortak bir masa kurarak çalışmalarını yürüteceklerdir."

- "Amacımız gelecek nesillerimize daha iyi bir Süleymaniye bırakmak"

Fatih Belediye Başkanı Turan ise toplantının ve istişarenin faydalı olduğunu belirtti.

Süleymaniye Bölgesi'nin sadece yöneticilerin değil, tüm vatandaşların duyarlı olması gereken bir konu olduğunu vurgulayan Turan, şunları kaydetti:

"Süleymaniye hepimizin ortak ve siyaset üstü bir değeridir. Büyükşehir Belediyesi'nden ve Fatih Belediyemizden teknik heyetlerimizle birlikte konuyu detaylı istişare ettik ve ortak bir masa kurarak çalışmalarımıza devam etme kararı aldık. İlim Yayma Vakfı da ilk günden itibaren Süleymaniye ile ilgili hassasiyetini, duyarlılığını açıklayarak gerekli fedakarlığı yapacağını da belirtmişti. Zaten Süleymaniye Bölgesi sadece bir binaya indirgenecek bir konu değildir. Topyekun ele alınması ve iş birliğiyle çalışılması gereken, hepimizin ortak ve siyaset üstü değeridir. En önemli amacımız gelecek nesillerimize daha iyi bir Süleymaniye bırakmaktır."

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.