Tarihte ilk kez Vatikan’da Kur’an okunacak

Tarihte ilk kez Vatikan’da Kur’an okunacak

Filistin lideri Abbas, İsrail Cumhurbaşkanı Peres ve Fener Rum Patriği bugün Vatikan’da Papa'yla bir araya gelip Ortadoğu barışı için dua edecek. Tarihte ilk kez Vatikan’da Kur’an okunacak.

Katolik dünyasının ruhani lideri Papa Francis geçtiğimiz hafta Filistin ve İsrail'e gitmiş burada hem Filistin lideri Mahmut Abbas hem İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres ile görüşerek onları Vatikan'a davet etmişti. Daveti kabul eden liderler bugün Vatikan'da tarihi bir buluşma gerçekleştirecek. Fener Rum Patriği Bartholomeos'nun da katılacağı, liderlere Müslüman, Hıristiyan ve Musevi din adamlarının eşlik edeceği buluşmada dünya barışı için dua edilecek. Dahası, tarihte ilk kez Vatikan'da Kur'an-ı Kerim okunacak. Vatikan'dan yapılan açıklamada ise bir günde barış getirmek gibi yüksek bir beklenti içinde olunmaması gerektiği ancak dua ile hakim politikaya "dur" deme amacı taşıdıkları belirtildi.

SİYASETÇİLER BAŞARAMADI
Fener Rum Patriği Bartholomeos da "Barış için Dua Zirvesi"nde Papa ile barışa yardım etmek istediklerini belirtirken siyaset ve diplomasinin kalıcı sonuçlara ulaşamadığını, dua zirvesinin bölgede barışı amaçlayan bir girişim olduğunu söyledi. Bartholomeos dua zirvesiyle hedeflenen şeyin, siyaset ve diplomasinin sağlamadığı barışa ulaşma konusunda destek vermek olduğunu vurguladı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.