"Tarihte rezil rüsva olacaksınız"

"Tarihte rezil rüsva olacaksınız"

İranlı Ayetullah Mekarim Şirazi, Suriye nedeniyle Türkiye’yi sert dille eleştirirken Türk yetkililerine yönelik "Sizler gaspçı İsrail ile ele vermişsiniz, masum insanları katletmek için Suriye'ye terörist gönderiyorsunuz ve bu yüzden tarihte rezil rüsva o

İranlı Ayetullah Mekarim Şirazi, Suriye nedeniyle Türkiye’ye ağır eleştirileri yönlendirirken “Suriye macerasına müdahale eden ülkelerin arasında Türkiye'nin dosyası hepsinden daha kara olduğunu” öne sürdü.

Suriye halkının kendi kaderini kendisi belirlemesi gerektiğini kaydeden Ayetullah Mekarim Şirazi, Türkiye'ye Suriye politikası nedeniyle adeta ateş püskürdü.

Ayettulah, Suriye sorununun ancak Suriye halkının eli ile çözümlenebileceğini savundu. Ayetullah Mekarim Şirazi, İran medyasınca yansıtılan eleştirilerinde, Türkiye, Suudi Arabistan ve Katar'ın Batılı devletlerle işbirliği yaparak Suriye'de kaos oluşturmamaları gerektiğini ifade etti. Türkiye yetkilillerine hitap eden Ayetullah "Sizler gaspçı İsrail ile ele vermişsiniz ve masum insanları katletmek için Suriye'ye terörist gönderiyorsunuz ve bu yüzden tarihte rezil rüsvay olacaksınız" ifadesini de kullandı. (ANKA)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.