Tarık Akan'ı zorda Bırakacak iddia

Tarık Akan'ı zorda Bırakacak iddia

Tarık Akan'ın, 'Atatürk'ün söylediği türkü' diyerek dinlettiği kayıttaki ses Can Dündar'ın kameramanına aitmiş meğer. İşte detaylar...

CNN Türk ekranlarında Mehmet Yaşin'e konuk olan Tarık Akan, "Atatürk'ün söylediği türkü" diyerek bir kayıttan sözetti. Ancak o sesin Atatürk'e değil bir kameramana ait olduğu ortaya çıktı.

Mustafa Kemal Atatürk'ün akşamları söylediği şarkıları plaklara kaydettiği ve sonra kimsenin eline geçmesin diye plakları kırdığı söylenir. Ama gün gelir o plaklardan biri ortaya çıkar. Hem de yıllar sonra sanatçı Tarık Akan'ın arşivine girer. Tarık Akan da Atatürk'ün kendi sesinden diyerek "Çalın Davulları" isimli Selanik türküsünü bugün ilk kez CNN TÜRK'te Bayram Lezzetleri programında izleyicilerle paylaştı.

Ancak NTV "Bu türkü Atatürk'e mi ait" başlığıyla konuyu Hasan Saltık ve tarihçi Derya Tulga ile ele aldı. Yayına bağlanan Can Dündar olayın hikayesini şöyle anlattı:

"1998'de bir belgeselde kullanmak için bu türküyü 3-4 kişiye söylettim ancak kayıtları beğenmeyince sesi güzel olan kameraman arkadaşımız Murat Özcan söyledi türküyü. Hatta bu kaydı Mustafa filminde de kullandık ve 1 milyon 100 bin kişi izledi" dedi. Ve konu açıklığa kavuşmuş oldu.

‘ÖYLE DEMEDİM’
Programa telefonla bağlanan Tarık Akan ise “Ben zaten ‘Bu ses Atatürk’e ait’ demedim. ‘Atatürk’ün sesi olduğunu tahmin ediyorum’ dedim. Türküyü söyleyen Atatürk değil, bir kameramanmış” dedi. Akan, “Ben programda ‘Bu Atatürk’ün sesi’ demedim. ‘Bendeki kayıt çok benziyor ama Atatürk’ün sesi mi emin değilim’ dedim. Bana da internetten bir arkadaşım gönderdi” diye konuştu.


İşte o kayıt:

Etiketler :