Tarım ve Orman Bakanı Kirişci, Berlin'de etkinliklere katıldı.

Tarım ve Orman Bakanı Kirişci, Berlin'de etkinliklere katıldı.

Kirişci, Moldova Tarım ve Gıda Sanayi Bakanı Vladimir Bolea ve Gürcistan Çevre ve Tarım Bakanı Otar Shamugia ile tarımda bilgi paylaşımı ve ticareti artırmaya yönelik işbirliği konularını ele aldı.

BERLİN (AA) - Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Moldova Tarım ve Gıda Sanayi Bakanı Vladimir Bolea ve Gürcistan Çevre ve Tarım Bakanı Otar Shamugia ile görüştü.

Dünya Gıda ve Tarım Forumu çerçevesinde düzenlenen "15. Berlin Tarım Bakanları Zirvesi" için Almanya'da bulunan Kirişci, Türkiye'nin Berlin Büyükelçiliğinde, Bolea ve Shamugia ile bir araya gelerek tarımda bilgi paylaşımı ve ticareti artırmaya yönelik işbirliği konularını ele aldı.

Daha sonra Şehitlik Camisi'nde cuma namazını kılan Krişci, ardından vatandaşlarla sohbet etti.

Foruma katılacak diğer ülke ve uluslararası kuruluş temsilcileriyle de ikili görüşmelerde bulunması planlanan Kirişci, bugün Uluslararası Demokratlar Birliği Berlin Bölge Başkanlığınca organize edilen "Türkiye Yüzyılı" konulu programa katılacak. Kirişci, Almanya'da gıda-tarım alanında faaliyet gösteren Türk toplumu temsilcileriyle de büyükelçilikte buluşacak.

Tarım bakanları, forum kapsamında yarın bir araya gelecek. Dünya Gıda ve Tarım Forumu, bu sene "Gıda Sistemleri Dönüşümü: Birden Çok Krize Dünya Çapında Bir Yanıt" temasıyla gerçekleştiriliyor.

Foruma yaklaşık 70 ülkeden tarım bakanları, iş insanları, bilim ve sivil toplum kuruluşlardan temsilciler katılıyor. Forum kapsamında oturumlarda, "Küresel bir gıda krizi nasıl önlenebilir? Krize dayanıklı gıda tedarik sistemlerini nasıl oluşturabiliriz? Biyolojik çeşitliliği nasıl koruyabiliriz? İklim dostu gıda sistemlerini nasıl oluşturabiliriz? Sürdürülebilir küresel gıda sistemleri için işbirliğini nasıl geliştirebiliriz?" sorularının cevapları aranacak.

- Uluslararası Yeşil Hafta Fuarı

Bu arada, tarım, gıda ve bahçecilik alanında dünyanın en büyük fuarı olan Uluslararası Yeşil Hafta Fuarı da Berlin’de bugün kapılarını açıyor. Fuara 60 ülkeden bin 1400’den fazla şirket katılıyor. Şirketlerin 100 binden fazla ürününün sergileneceği fuarı, yaklaşık 500 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.

Fuar 29 Ocak'a kadar açık kalacak.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.