Tarlasının ortasına ''evet'' yazdı

Tarlasının ortasına ''evet'' yazdı

Samsunlu Çiftçi referandumda anayasa değişikliğine destek vermek için 16 dönümlük tarlasının ortasına sapanla 'evet'

Samsun'un Alaçam ilçesinde yaşayan çiftçi Mehmet Uçar, referandumda anayasa değişikliğine destek vermek için 16 dönümlük tarlasının ortasına sapanla 'evet' yazdı. Mehmet Uçar, 'hayır' diyenlere de mesaj gönderdi: 'hayır' diyenler gelsinler, 'evet'i tarlada görsünler.

12 Eylül'de yapılacak anayasa değişikliği referandumuna ilişkin tartışmalar ve siyasi kampanyalar sürüyor. Hükümet, değişikliğin Türkiye'nin çağdaş, demokratik ve hukuk devleti olma hedefine büyük katkı yapacağını savunurken, net bir gerekçe ortaya koyamayan muhalefet ise 'Hayır' mitingleri düzenlemeye devam ediyor. CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun mitinglerinde sıklıkla kullandığı 'Bu anayasa, halkın, işçinin, çiftçinin, memurun?işine yarıyor mu?' şeklindeki yorumuna en büyük cevabı Alaçam ilçesinin Karahüseyinli köyünde çiftçilik yapan Mehmet Uçar verdi. Traktörünün arkasına bağladığı sapanla 16 dönümlük tarlasına "EVET" diye yazan 40 yıllık çiftçi, halkın ileriye yönelik özgür bir anayasaya kavuşmasına destek vermek için böyle bir yöntem bulduğunu belirtti. 

'Evet' yazılı gömleği ve şapkasıyla anayasa değişikliğine verdiği desteğin mührünü tarlasında atan 61 yaşındaki 3 çocuk babası Mehmet Uçar, darbe anayasası ile yönetilen bir ülke olmamak, yaşanan tüm sıkıntıların bütün kesimleri doğrudan ya da dolaylı yönden etkilediğini, bu sebeple elini vicdanına koyan herkese 12 Eylül'de "Evet" deme çağrısında bulundu. Referandumun çok güzel şeylere vesile olacağını dile getiren Uçar, "Sabahleyin kalktığımda içime böyle bir his doğdu. Okulumuzun yanında şu şebekesi açılışı vardı. Oraya milletvekilimizin geleceğini duyduğumuz için halkın da Evet demek için gayret gösterdiklerinin bir önceliği olsun diye tarlamın komplesine 'Evet' yazdım. Altına da mührünü bastım."dedi.

 

Yazıyı sapanla 35 dakikada yazdığını dile getiren Mehmet Uçar, yazının ilçede büyük gördüğünü kaydetti. 'Hayır' cephesine de gönderme yapan Uçar, "Görenler tarlanın yüzünde ne yazıyor diye soruyorlar bana. Ben de geçin karşıya bakın ne olduğunu anlarsınız diyorum. Her tarafıyla hükümetten memnunum. Bilhassa Başbakanımızdan. Onun bu çabasına göre böyle çırpınıp dursunlar. Onların emekleri hep boşa. 'Hayır' diyenler gelsinler, Evet'i tarlada görsünler." ifadelerini kullandı

Etiketler :