Tarz sahipleri için: Mini

Tarz sahipleri için: Mini

Mini Cooper, tarz sahibi olanlar için.

Mini, herhangi bir sınıfa dahil edilmeden kendi müşteri kitlesini bulabilen ender modellerder biri.

Şimdi şansını arttırmak için Clubman versiyonuyla yollarda. Bazılarına göre station wagon yakıştırması yapılsa da Mini bu haliyle daha çok insana hitap edebilecek bir otomobil haline gelmiş.

Aracın klasik far ve ızgara dizaynı önde aynen korunurken yan silüette normal Mini'ye göre 24 santim daha uzatılması 1.4 metrelik alçak tavan yapısıyla birleşince ilginç bir karoser görünümüne yol açmış. Sürücü yanı tek kapılı olan aracın sağ tarafında ise arka koltuklara geçiş için kullanılan ve 'club' kapısı adı verilen yarım bir kapı var. Bagaj kapıları ise oldukça ilginç; yukarı kalkan tek kanat yerine ticari araçlardaki gibi yanlara açılan iki kanattan oluşuyor.

İç mekan bu otomobilin en azı dışı kadar özgün çizgilere sahip; krom çerçeveli iri hız kadranı tam ortada yer alırken direksiyon arkasında ve orta konsolda birçok şık gösterge, kumanda butonları yer alıyor. Özellikle hızınız konusunda araç içindeki herkesin bilgi sahibi olması biraz hoşunuza gitmeyebilir tabi! Dışarıdan bakıldığında küçük bur otomobil gibi görünmesine rağmen içeride oldukça rahat oturma alanları size şaşırtıyor. Arka koltukta 2 kişi rahat 3 ikişi ise mecburen oturabilir.

Mini Clubman'i Cooper ya da Cooper S olarak Türkiye'de alabilmek mümkün. 1.6 litrelik 120 beygir gücündeki motorla 0'dan 100 km/saat hıza 9.8 saniyede ulaşabiliyor. Aracın 100 km'de ortalama yakıt tüketimi 5.5 litre. Mini Cooper Clubman'in otomatik şanzımanlı versiyonunda bu veriler biraz daha yükseliyor. Elektronik olarak çalışan otomatik şanzıman geçişlerde bir miktar sarsıntıya yol açabiliyor.

ABS, denge kontrol sistemi,6 hava yastığı, sport şanzıman gibi birçok ekipmanın standart olarak sunulduğu Mini Cooper Clubman'in satış fiyatı 54 bin YTL'den başlıyor. Mini modelinin başlangıç versiyonu olan Mini One ise 43 bin YTL'den satılıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı