Taş atan çocuklarla top oynadılar

Taş atan çocuklarla top oynadılar

Adana`da gösteri yapılan sokakta, Çevik Kuvvet ekipleri ve çocuklar futbol oynadı.

Adana`da izinsiz gösteri ve yasa dışı eylemlerin yapıldığı sokakta Çevik Kuvvet ekipleri, çocuklarla sıcak bir diyalog kurmayı futbol ile sağladı.

Olası izinsiz gösterilere karşı Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğüne bağlı polisler, Şakirpaşa Mahallesi`nde önlem aldı. Çevik Kuvvet ekipleri, aynı mahallede dün izinsiz gösteri yapan gruplarca kullanılarak kendilerine taş atan çocuklarla iletişim kurdu.

Polislerin yanına yaklaşan çocuklar, "Robocop" olarak adlandırılan zırhlı kıyafetlere ilgi gösterdi. Polisler ise kask ve zırhlarını çocuklara tanıttı.

Toplumsal olaylara müdahalenin yanı sıra çocuk psikolojisi konusunda da eğitimli olan Çevik Kuvvet polisleri daha sonra çocuklarla futbol maçı yaptı.

Çocuklar oldukça keyif aldıkları maçı 5-1 kazandı. Polisler, karşılaşmanın ardından miniklere çikolata ikram etti.

Geçen aylarda da izinsiz gösterileri önlemek için mahallede çocuklara gitar, bağlama ve tef çalan polis, onlarla birlikte günün sevilen şarkılarını söylemişti.

Vali İlhan Atış da geçen hafta terör örgütlerinin gösterilerde çocukları ön planda kullandığı, olaylara katılan çocukların ailelerinden velayeti alınabileceğiyle ilgili açıklamalarda bulunmuştu.

Etiketler :