Taşeronları rahatsız eden İmam

Taşeronları rahatsız eden İmam

1993 yılında Mersin Şerefiye Camii’nde imamlık görevini yerine getirirken PKK ve Ergenekon'un hedefinde ki İmam konuştu:

‘İslâm kardeşliği tezi PKK ve ETÖ’yü rahatsız etti’

 

1993 yılında PKK’ya yardım-yataklık ve örgüt adına propaganda yapmakla suçlanarak 12.5 yıl hapis cezasına çarptırılan İmam M. Nureddin Yekta, Vakit’e çok çarpıcı açıklamalarda bulundu. 1993 yılında Mersin Şerefiye Camii’nde imamlık görevini yerine getirirken PKK ve Ergenekon tarafından kendisine kurulan tezgâhları, yapılan baskıları ilk kez açıklayan Yekta, ortak bir operasyon ile nasıl imha edilmeye çalışıldığını anlattı.

 

ASLAN DEĞİRMENCİ’nin haberi

 

Bölgede din kardeşliği için çaba gösterdiğini, ‘kardeş kavgası olmasın’ diye hizmet verdiğini dile getiren Yekta, kendisinden teröre destek vermesini isteyen PKK’lıları evinden kovduğu için tezgâhlarla karşılaştığını anlattı.

 

Yardım ve destek isteyen PKK ve Ergenekon elemanlarına yüz vermediği için iftira ve komplolarla defalarca suçsuz yere gözaltına aldırıldığını, 3 ay suçsuz yere hapiste yattığını söyleyen imam Yekta, gözaltılar sırasında gördüğü işkenceler sonucu tek kolunun sakat kaldığını ifade etti.

 

Bölgede, PKK ve Ergenekon yapılanmasının kendisini sindirmeye çalıştığını söyleyen Yekta, gözaltına alınıp serbest bırakıldıktan sonra malum gazetelerin “PKK’lı imam yakalandı’ şeklinde haberler yaptığını, psikolojik olarak yıpratıldığını kaydetti.

 

PKK ve Ergenekon’un, terör sorununun çözülmesini istemediklerini ve bunun için birlikte çalıştıklarını dile getiren Yekta şöyle devam etti: “Ortak bir operasyon ile beni imhaya götürdüler. Ben biliyordum amaçlarını. Ergenekon ve PKK benim İslam kardeşliğinden ödün vermememden rahatsızdı. Ergenekon bölgede PKK’dan başkasının konuşmasını istemiyordu. PKK ise bölgede kardeşlik adına proje ortaya koyanları hedef seçiyordu. Ben İslam’a göre kardeşliği anlatırdım. Türkler ile Kürtlerin kardeş olduklarını vurgulardım. Çözümün kan değil Müslüman bilinç ile hareket etmekten geçtiğini söylerdim. Ama ben linç edildim. Ülkemde değil, Avrupa’da yaşamak zorunda bırakıldım. Şu an tek kolum sakat. İşkence esnasında sinirleri kopmuş. Kullanamıyorum. Sorunun temeline inen, çözüm önerisi sunan, derin devlet ile PKK ilişkisini bilen kim varsa kafese alındı. Kafese alanlar ya PKK ya da Ergenekon oldu. Kürt sorunu çözülsün istemediler. Statükoları sürsün istediler. Bölgede Ergenekon’un işlediği birçok cinayeti bile PKK üstlendi.”

VAKİT-

Etiketler :