Tatbikatlar BALYOZ İçin mi İptal Edildi?

Tatbikatlar BALYOZ İçin mi İptal Edildi?

Yeni bir soruşturma kapsamında gözaltılar olacağı duyumunu alan TSK,'nın İki büyük tatbikatı bu nedenle iptal ettiği iddia edildi.

Genelkurmay Başkanlığı'nın, yapılmasına saatler kala sürpriz bir şekilde iptal ettiği Ege'deki Denizkurdu-2011 ve Efes-2011 müşterek fiili atış tatbikatlarıyla ilgili dün akşam saatlerinde ilginç bir gelişme oldu.

Başkent kulislerinde, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Tayyip Erdoğan'ın seçkin gözlemci gününe katılmayacaklarını bildirip askerin buna tepki olarak tatbikatları erken bitirdiği konuşulurken, Gül haftalık olağan görüşme günü ve önceden açıklanan programında yer almamasına rağmen Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner'i Çankaya Köşkü'ne davet ederek 50 dakika görüştü.

Hürriyet Gazetesi'nin haberine göre, Genelkurmay konuyla ilgili ayrıntılı bir açıklama yapmayınca, başkent kulislerinde dün de farklı senaryolar konuşuldu. Askerlerin, TSK'ya karşı önümüzdeki günlerde yeni bir operasyon dalgası başlayacağına dair duyum aldıkları, bu nedenle tatbikatın son gününü tepki olarak iptal ettikleri ileri sürüldü.

ASKERİ VE 'SAKINCALI' GEREKÇELER

Ege Denizi'nde yapılacak Denizkurdu-2011 ve Efes-2011 tatbikatlarına gelen sürpriz iptal kararı kadar gerekçelerin açıklanmaması kamuoyunda merak uyandırmıştı.

Konu, bu merakı gidermesi muhtemel isimlerden Başbakan Erdoğan soruldu ve o da "Her şeyin gerekçesi açıklanır mı?" dedi.

Erdoğan, "Genelkurmay ne diyorsa ona bakın" derken, sessiz TSK'dan da aynı dakikalarda bir açıklama geldi: Tatbikatlar askeri nedenlerle iptal edildi.

Başbakan Erdoğan, Aksaray mitingi sonrası, TSK'nın iptal ettiği tatbikatlarla ilgili soruları ilk kez yanıtladı.

Bugün Genelkurmay Başkanı Işık Koşaner'le görüşen ve konuyla ilgili bilgilendirildiği belirtilen Erdoğan, "Tatbikatın iptaliyle ilgili nedeni kamuoyu çok merak ediyor. Bu konuda bir açıklamanız olacak mı?" sorusuna, "Aynen açıklandığı gibi. Başka hiçbir şey yok" yanıtını verdi.

Erdoğan, bir gazetecinin, "Bir çok iddia var ortada" demesi üzerine, "Hiçbirisine kafa takmayın, iddialar üzerinde durmayın, Silahlı Kuvvetler ne diyorsa ona bakın" dedi. Erdoğan, bir gazetecinin "Silahlı Kuvvetler de bir gerekçe açıklamadı" sözleri üzerine de "Her şeyin gerekçesi açıklanır mı?" diye konuştu.

"SADECE ASKERİ GEREKÇELER"
Başbakan'ın gerekçe açıklamamakta ısrarı, bu gerekçelerin sakıncalı olduğu yorumlarına neden olurken, Başbakan'la hemen hemen aynı dakikalarda Genelkurmay'dan gerekçe geldi: Tatbikatlar askeri nedenlerle iptal edildi.

Genelkurmay İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Tayyar Süngü, Azerbaycan Milli Gün Resepsiyonu'nda basın mensuplarının sorusu üzerine, tatbikatların sadece askeri gerekçelerle iptal edildiğini, başka bir neden bulunmadığını söyledi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.