Tatilcilerin dönüş çilesi başladı

Tatilcilerin dönüş çilesi başladı

Kurban Bayramı tatilinin son gününde dönüş çilesi başladı.

Dört günlük Kurban Bayramı tatilinin bugün son bulması ile tatile çıkanlar dönüşe geçti. Vatandaşların bir anda yola çıkması ile yollarda yoğun trafik yaşanıyor. Özelikle TEM otoyolu İzmit Kandıra gişelerinden itibaren trafik durma noktasına geldi.

YOĞUNLUK GECE YARISINA KADAR DEVAM EDER
Adım adım ilerleyen trafik nedeniyle yolda kilometrelerce kuyruk oluştu. Yoğunluk nedeniyle trafik zaman zaman duruyor. Yetkililer, yoğunluğun yeni başladığını ve gece yarısına kadar devam edeceğini bildirdi.

Otoyolun Gültepe rampası kesimi, Kandıra ve Hereke turnikelerinin bulunduğu bölgeler ile D-100 kara yolunun kent geçişi sırasında trafik zaman zaman durma noktasına geliyor. Trafik akışını sağlamak için ekipler, büyük çaba sarf ediyor.

DENİZ OTOBÜSLERİ EK SEFER DÜZENLEYECEK
Öte yandan, İstanbul Deniz Otobüsleri AŞ (İDO) ise bayram öncesinde olduğu gibi Kocaeli ile Yalova arasında ek sefer düzenleyerek, Eskihisar-Topçular hattına 4 feribot ilavesi daha yaptı. Böylece hatta 24 saat esasına göre çalıştırılan feribot sayısı 14`e çıktı.

BOLU DAĞI TÜNELİ`NDE BAYRAM DÖNÜŞÜ YOĞUNLUĞU
Bolu Dağı Tüneli`nde bayram dönüşü nedeniyle yoğunluk yaşanıyor.

Karayolları ve trafik ekipleri, sürücülere yardımcı oluyor, aşırı hız, yakın takip ve uykusuz araç kullanımı konusunda uyarılarda bulunuyor.

Bolu Emniyet Müdürlüğü Trafik Bölge Müdürlüğü yetkilileri, bayram tatilinin son gününde bölgede her türlü tedbirin alındığını belirtti.

YETKİLİLER UYARIYOR

Yetkililer, şunları kaydetti: ``Ankara il sınırından Düzce il sınırına kadar farklı noktalarda ekiplerimiz 24 saat aralıksız görev yapıyor. Ekiplerimiz, sürücülere dağıttıkları broşürlerle ve megafonlar aracılığıyla uyarılarda bulunuyor. Tünelin Ankara-İstanbul yönündeki yoğunluğun akşam saatlerinde daha da artmasını bekliyoruz. Sürücülerin hava kararmadan ve sis etkisini göstermeden yola çıkması önemli.``

Bu arada, bazı sürücülerin polis ekiplerinin uyarılarına rağmen otoyol güzergahında araçlarını park ederek yol kenarında mangal yaktığı gözlendi.

ÇANAKKALE`DE ARABA VAPURLARI DOLDU
Kurban Bayramı tatilini Ege ve Akdeniz bölgelerinde geçiren tatilcilerin dönüş yolculuğu başladı.

Bayram tatilini Ege ve Akdeniz bölgelerindeki çeşitli tatil merkezlerinde geçiren tatilciler, İstanbul ve Trakya bölgesine geçmek için Çanakkale güzergahını kullandı.

İskele Meydanı`ndaki trafik ekipleri ile belediye görevlileri, zaman zaman yaşanan yoğunluğu azaltmak için çaba gösterdi.

Yolcular ve otomobiller, Çanakkale-Kilitbahir köyü ile Çanakkale-Eceabat hattında araba vapurlarıyla taşındı.

VAPURLAR SEFER SAATLERİNİ BEKLEMEDEN HAREKET EDİYOR
Çanakkale Boğazı ile adalar arasında deniz ulaşımını sağlayan GESTAŞ AŞ yetkilileri, tatilcilerin mağdur olmaması için Çanakkale-Eceabat ve Gelibolu-Lapseki hatlarında 3`er araba vapurunun sefer saatlerini beklemeden sefer yaptığını belirtti.
 
 

Etiketler :