Tatlıses yarıştan neden çekildi?

Tatlıses yarıştan neden çekildi?

İbrahim Tatlıses, adaylıktan çekilme kararına sebep olarak sağlık durumunu göstermişti. Ancak kazanmı ihtimalı oldukça yüksek olan sanatçının seçim yarışından çekilmesine gerekçe olarak iki iddia ortaya atıldı.

Başbakan Erdoğan tarafından adaylık başvurusu hastane odasında alınan ancak AKP listesinde yer bulamayınca Şanlıurfa’dan bağımsız aday olan sanatçı İbrahim Tatlıses’in 10 gün sonra çekilmesi kafaları karıştırdı. Tatlıses’in oyların bölünmemesi için AKP’den gelen rica, ya da PKK’dan gelen tehdit nedeniyle adaylıktan vazgeçtiği öne sürülüyor.

Uğradığı silahlı saldırı sonucu yaralanan ve Almanya’da tedavisi süren Tatlıses avukatı aracılığıyla 11 Nisan günü iddialı biçimde Şanlıurfa’dan bağımsız aday oldu. Şanlıurfa seçmeni de Tatlıses’e büyük destek verdi.

KAZANMA İHTİMALİ YÜKSEKTİ

Ancak seçimi kazanma ihtimali yüksek olan Tatlıses, 10 gün sonra adaylıktan çekildiğini açıkladı. Sağlık sorunlarını gerekçe gösteren sanatçı, adaylık başvurusunu yapan avukatı Ahmet Türkmen aracılığıyla başvurusunu gergi aldı.

Tatlıses’in adaylığını geri çekerken yaptığı açıklamada ‘’Başıma gelen bu menfur saldırıdan dolayı beni yalnız bırakmayan Sayın Başbakanımıza sonsuz saygılarımı ve teşekkürlerimi sunar, önümüzdeki milletvekili seçimlerinde kendisine başarılar dilerim’’ sözleri de dikkat çekti. Urfa’da halen ikisi BDP destekli, 10 bağımsız aday bulunuyor.(Gazeteport)

 SAĞLIK DURUMUNU SEBEP GÖSTERMİŞTİ

İbrahim Tatlıses, adaylıktan çekilmesinin sebebini şu mesajla aktarmıştı

"Sağlık nedenlerimden dolayı ülkeme ve memleketime milletvekili olarak gerekli hizmeti verebileceğimden emin olmadığımdan dolayı milletvekili adaylığımdan geri çekiliyorum. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak sağlığıma kavuştuktan sonra ülkeme ve milletime gerekli hizmeti vereceğime namusum ve şerefim üzerine söz veriyorum. Başıma gelen bu menfur saldırıdan dolayı beni yalnız bırakmayan Sayın Başbakanımıza sonsuz saygılarımı ve teşekkürlerimi sunar, önümüzdeki milletvekili seçimlerinde kendisine başarılar dilerim.

Beni yalnız bırakmayan, her zaman bana sahip çıkan, benden dualarını esirgemeyen sevenlerime ve saygı değer Şanlıurfalı hemşerilerime sonsuz teşekkür eder, saygılarımı sunarım.  İbrahim Tatlıses"

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.