Tatlıses'e saldırıyı Uçmak mı düzenledi?

Tatlıses'e saldırıyı Uçmak mı düzenledi?

Ünlü sanatçı İbrahim Tatlıses'in ağır yaralanmasıyla sonuçlanan silahlı saldırının ardında, Tatlıses'le daha önceki yıllarda da aralarında husumet bulunan Abdullah Uçmak olduğu iddia edildi.

Uçmak'ın, 2 adamı ile birlikte gözaltına alındığı öne sürüldü.

Abdullah Uçmak, daha önceki yıllarda da İbrahim Tatlıses'in otomobilini kurşunladığı ve ünlü sanatçıdan tehditle haraç istediği gerekçesiyle defalarca gözaltına alınarak tutuklanmıştı. Abdullah Uçmak'ın adı, 1998 yılında ünlü sanatçı İbrahim Tatlıses'in içinde bulunduğu otomobilin pompalı tüfekle kurşunlanmasıyla gündeme gelmişti. İbrahim Tatlıses'in aracının kurşunlanması ve organizatör Hasan Bora'nın silahla yaralanması olaylarının azmettiricisi olduğu iddiasıyla aranan Abdullah Uçmak, gözaltına alındıktan sonra 20 yıl hapis cezası talebi ile yargılanmıştı.

Ünlü sanatçı İbrahim Tatlıses de, organizatör Hasan Bora'nın yaralanması olayını azmettirdiği gerekçesiyle gözaltına alınan Abdullah Uçmak ve 3 adamının ifadesi doğrultusunda, 1999 yılında gözaltına alınmıştı. Sevk edildiği Devlet Güvenlik Mahkemesi'nce serbest bırakılan Tatlıses, "Adalet yerini buldu. Benim kimse ile bir sorunum yok" demişti.

Bir süre tutuklu kaldıktan sonra serbest bırakılan Abdullah Uçmak ve adamları, 2002 yılında Maksim'deki programının bitiminde Tatlıses'in otomobilinin önünü keserek tehditle para istedikleri iddiasıyla gözaltına alınarak tutuklanmıştı.

Ünlü sanatçı İbrahim Tatlıses, Abdullah Uçmak ve 3 adamının kendisinden haraç istemesiyle ilgili olarak İstanbul DGM'de ifade vermişti. Ünlü sanatçı adliye çıkışında yaptığı açıklamada, "Ben buraya müşteki olarak geldim. Buraya gelmem, bu tür şeylere pabuç bırakmayacağımın kanıtıdır. Her önüne gelen haraç isterse yandık" ifadelerini kullanmıştı.

Yargılanması süren Abdullah Uçmak, duruşma çıkışında Tatlıses'e yönelik tehditleri ve "Tatlıses ile aramızda geçmişe dayanan bir husumet var. Benden intikam almak için iftira atıyor. Kazığa oturtacağım. Karı gibi gelip de şikayetçi olma. Mermiyi bana atacaksın ulan çakal" şeklindeki sözleriyle uzun süre konuşulmuştu. Uçmak, 2003 yılında yargılandığı davadan, Tatlıses ile aralarında geçen konuşmaların suç unsuru oluşturmadığı gerekçesiyle önce tahliye, ardından beraat etmişti.
Abdullah Uçmak ve 6 adamı, 2004 yılında da iki ayrı işadamından tehdit ve şantaj ile haraç almak istedikleri iddiasıyla gözaltına alınmıştı. Uçmak ve adamlarından 3'ü, çıkarıldıkları mahkeme tarafından, sanatçı İbrahim Tatlıses'e suikast hazırlığı içinde oldukları iddiasıyla tutuklanmıştı. Duruşmada ifade veren çete lideri Abdullah Uçmak, amacının Tatlıses'i öldürmek değil, korkutmak olduğunu söyleyerek, "Amacım Tatlıses'i korkutmaktı. Eğer ben önce davranmasaydım, Tatlıses önce davranacaktı. Ayrıca daha önce Tatlıses'in adamları avukatımın aracına saldırmışlardı" demişti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :