Tayvan ordusu dünyaya böyle rezil oldu

Tayvan ordusu dünyaya böyle rezil oldu

TAİPEİ- Tayvan'daki tatbikatta füzeler hem ıskaladı, hem de patlamadı.

Tayvan'da bugün yapılan hava tatbikatının büyük bir hayal kırıklığı ile sonuçlandığı bildirildi. Tayvan lideri tatbikat sonucundan memnun kalmazken, tatbikat çerçevesinde fırlatılan 19 füzeden 5'inin hedefi vuramadığı belirtildi. Ayrıca hedefi vuran füzelerden ise 6'sının ise patlamadığı aktarıldı.

Çin'in kendisine bağlı olduğunu savunduğu ancak de facto bağımsız olan Tayvan, Çin'in 4. nesil savaş uçağını üretmesi ve test uçuşlarında başarılı olması üzerine bugün hava tatbikatı gerçekleştirdi. Tatbikatın sonucu ise Tayvan Devlet Başkanı Ma Yingjiu'yu memnun etmedi.

Çin yerel medyasında yer alan haberlerde, Tayvan'daki Chiupeng askeri üssünde gerçekleştirilen tatbikatta toplam 19 füze atışı yapıldığı belirtildi. Füzelerden 5'i hedefi kaçırırken, hedefi tutturulan 14 füzeden 6 tanesinin ise patlamadığı kaydedildi. Tatbikatın sonucu Tayvan lideri Ma'yı memnun etmedi.

Tayvan Hava Kuvvetleri Korgenerali Pan Kung-Hsiao, tatbikat ile ilgili yaptığı açıklamada, "Biz bu sonucu tahmin ediyorduk, daha geliştirmesi gereken çok eksiğimiz olduğunun farkındayız." ifadelerini kullandı.

CİHAN

Etiketler :