Tazminat beklentisine kıdemli açıklama

Tazminat beklentisine kıdemli açıklama

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Bursa Şubesi Başkanı Nurettin Çakıcı'nın cenazesinde gazetecilerin sorularını cevapladı.

 "KIDEM TAZMİNATI BAKANLIĞIN GÜNDEMİNDE DEĞİL"
Çelik, kıdem tazminatlarıyla ilgili bir düzenleme olup olmadığına yönelik soruya ise, "Kıdem tazminatı şu anda bakanlığımızın gündeme aldığı konular arasında yok. Bu, çalışma hayatında 1975 yılından beri gündemde olan bir konu. Önümüzdeki süreçte sosyal taraflarla yapacağımız toplantıda, kıdem tazminatı ve istihdam büroları, sendikal mevzuat gibi birçok konu var. Anayasa değişikliği içerisinde, memurların toplu sözleşmelerinin uyum yasalarıyla ilgili önemli düzenlemeler var. Bunları bu çerçevede günü, saati, vakti gelince sosyal taraflarla birlikte ele alıp, çözüme kavuşturacağız. Bu konuları gündeme aldığımız zaman bütün kamuoyuna duyuracağız. Bir kere kazanılmış haklardan geriye gidiş söz konusu olamaz. Geleceğe dönük bazı çalışmalar yapılabilir. Sosyal taraflarla oturmadan bir şey söylemek doğru olmaz" dedi.

"TOPLU SÖZLEŞME NOKTASINDAYIZ"
Çelik, toplu sözleşmelerle alakalı olarak ise, "Toplu sözleşme noktasındayız, fakat bunla ilgili yasal düzenleme olmadı. 15 Ağustos'ta ilk toplantımızı yapacağız. Bununla ilgili takvimin hızlı işlemesi için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Çalışma hayatı dinamik bir hayat. Önümüzdeki sorunları çözmek durumundayız. Acilen çözülmesi gereken sorunlar var. Bunlardan bir tanesi, 2821-22 sayılı yasalar. Geçen akşam Meclis'i çalıştırarak, istatistiklerle ilgili 6 aylık öteleme yaptık. Kasım ayında çözmeye çalışacağız. Önemli sendikal mevzuattır. Onu inşallah bu yıl çözeceğiz. Memurlarla ve toplu sözleşmeyle ilgili anayasa uyum yasasını çıkaracağız" dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.