TBB’DEN SINIRLARINDA MÜLTECİ BULUNAN BELEDİYELERE ARAÇ DESTEĞİ

TBB’DEN SINIRLARINDA MÜLTECİ BULUNAN BELEDİYELERE ARAÇ DESTEĞİ

TBB’DEN SINIRLARINDA MÜLTECİ BULUNAN BELEDİYElerE ARAÇ DESTEĞİ

TBB’DEN SINIRLARINDA MÜLTECİ BULUNAN BELEDİYERİMİZE ARAÇ DESTEĞİ

Birliğimiz tarafından, sınırlarında mülteci bulunması sebebiyle mali yükü artan belediyelerimize destek olmak amacıyla Diyarbakır, Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Gaziantep, Hatay, Adıyaman, Elazığ, Osmaniye illerinden 22 farklı belediyeye iş makinası ve hizmet ekipmanlarından oluşan 33 araç hibe edildi.

Birlik Başkanımız Dr. Kadir Topbaş’ın başkanlığında; Birliğimiz Encümen Üyelerinden Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, Siirt Belediye Başkanı Tuncer Bakırhan, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki ile Erbaa Belediye Başkanı Hüseyin Yıldırım’ın da katılımıyla düzenlenen törene, araç teslimi yapılan belediyelerin başkan ve üst düzey yetkilileri katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Birlik Başkanımız Kadir Topbaş, “Çok önemli ve anlam taşıyan, dayanışmanın sembolü olarak ortaya çıkan çalışmanın sonuçlarını yansıtmak üzere bir aradayız. Günümüz dünyasında yaşayan tüm insanların kaderleri birbirine bağlı. Dünya da huzuru, barışı istiyorsak geleceğin mutlu olmasını istiyorsak hangi coğrafyada olursa olsun o bölgenin insanının mutluluğunu sağlamak bizim görevimiz” dedi.

Yerel yönetimlerin halka en yakın birimler olduğunu hatırlatan Başkan Topbaş şunları kaydetti; “Dünyada şehirlerin nüfusu giderek artmakta kırsal ve şehir dengesi artan nüfusla birlikte, bazı konularda şehirler lehine değişmekte. Yereli güçlendirmek hassasiyeti üzerinde duruyoruz.

UCLG Başkanı olarak BM’de arzu ettiğimiz şekilde; bin yıllık kalkınma hedeflerine çözüm ortağı olmak ısrarımız sonucunda yerel yönetimler 2015 sonrası kalkınma gündemindeki yerini aldı. Yerelin paydaş seçildiğini gururla ifade etmek istiyorum.

AB ile ilk defa uzun müzakereler sonucunda UCLG olarak stratejik ortaklık çerçeve anlaşması yaptık. İlk defa yerelle gerçekleşen bir anlaşma olarak ortaya çıktı. Yerel yönetimlerin çözüm ortağı olarak kabul edilmesinin bir kararıydı.

Sürdürülebilir kalkınma konusunda AB ile yapmış olduğumuz bu protokol sayesinde açılım desteği alacağımızı da burada ifade etmek istiyorum.”

 

Başkan Topbaş:“Yerel yönetimler olarak adımlarımızı insan odaklı atacağız”

Yerel yönetimler güçlendikçe, ülkenin geleceği de güçlenir diyen Başkan Topbaş, “Yasal düzenlemelere biz de TBB olarak önemli katkı sunuyoruz. Geniş kitlelere ulaşan, siyasetten uzak ve halk odaklı hizmeti sunmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

Mevlana’nın “aynı dili konuşanlar değil, aynı duyguya paylaşanlar anlaşır” sözlerini hatırlatan Topbaş, “Hedefimiz insan huzurunu, barışı gelecek kuşaklara aktarabilmek, burada birleşirsek anlaşırız. Medeniyetin bu kadar doruğa çıktığı bir süreçte, maalesef insanlık neredeyse ölüm döşeğinde, acı, keder ve gözyaşı var. İnsanlar topraklarından oldular, var etmek zorunda kaldılar. İnsanlar meçhule giden bir gemiye yolculuk yaptılar. Suriye yaşanan sıkıntılar, yakın yerlerde de yaşanmaktadır. Başkalarına değer vermek, lokmasını paylaşmak, tanrı misafirliği bizim kültürümüzde vardır. Ülkemiz ölümden kaçan bu insanlara kapılarını açtı ve barındırmaya çalışıyor. İnsanlarımız gelenlerin acılarını yüreklerinde hissediyor. Özellikle güneydoğu bölgemiz bu şekilde gelen misafirlerden daha fazla etkilemekte. Belediyelerimiz kendilerini seferber ettiler ancak insanı yardım konusunda daha fazla desteğe ihtiyaç var. TBB olarak biz kan ve gözyaşının aktığı, insanlığın öldüğü bu süreçte insani değerlerin unutulmadığı büyük bir milletin bireyleri olduğumuzun hatırlanması için, bölgede en çok etkilenen büyükşehir, il, ilçe ve beldelere destek vermek amacıyla çalışma başlattık. Daha önce yaptığımız araç yardımlarına ilave olarak bugün 33 araçlık bir konvoy daha gönderiyoruz” dedi.

 

“TBB, yerel yönetimler alanında bütün belediyelerin ortak olduğu en büyük yapıdır”

Başkan Topbaş ayrıca şunları kaydetti; “Yerel yönetimler olarak adımlarımızı insan odaklı atacağız. TBB kuruluşundan bugüne kadar gelişerek önemli bir noktaya geldi. Birçok bölgeye de örnek teşkil edecek adımlar atmaktayız. Muhacirlere yapılan yardımın bir farklı boyutunu da millet olarak bilmekteyiz. Geçmişte yaşanan sıkıntıların başka bir şekilde tecelli ettiğinin farkındayız. Yurttaşlarımızda elinden geleni ortaya koymaktadır. Arzumuz barış ve huzur olmasıdır. Tekrar yurtlarına dönebilmelerini ve kendi topraklarında huzur içinde yaşamlarını sürebilmelerini dileriz.

Dünya üzerinde yaşamış on milyar insan içinde zalimler de, âlimler de, güzel insanlar da oldu ama hepsi gittiler. Bugün bizler varız ama bizler de zamanı geldiğinde gideceğiz bu dünyadan. Ama gösterdiğimiz hassasiyet en büyük onur olarak kalacaktır.

İBB olarak da dünyanın neresinde bir afet varsa orada olmaya çalışıyoruz. TBB de yerel yönetimler alanında bütün belediyelerin ortak olduğu en büyük yapıdır. Arzu ediyoruz ki verdiğimiz araç gereçler orada ihtiyaçlara cevap versin. Araçlarımız hayırlı olsun ve insanlarımıza mutluluk versin başkanlarımızın da elini kolaylaştırsın.”

Tören kapsamında TBB tarafından hibe edilen iş makinası ve hizmet araçları şöyle;

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine 2 itfaiye aracı, 1 kanal açma aracı, 1 mobil mutfak; Hatay Büyükşehir Belediyesine 2 itfaiye aracı, Antakya Belediyesine 1 vidanjör; Gaziantep Büyükşehir Belediyesine 1 itfaiye aracı; Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesine 1 itfaiye aracı, Dulkadiroğlu Belediyesine 1 çöp kamyonu, Onikişubat Belediyesine 1 kazıcı yükleyici; Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesine 3 vidanjör, 1 çöp kamyonu,  1 kanal açma aracı, 1 mobil mutfak, Akçakale Belediyesine 1 cenaze yıkama aracı, Birecik Belediyesine 1 cenaze yıkama aracı, Bozova Belediyesine 1 çöp kamyonu, Ceylanpınar Belediyesine 1 damperli kamyon, Eyyübiye Belediyesine 1 çöp kamyonu, 1 cenaze yıkama aracı, Haliliye Belediyesine 1 çöp kamyonu, Harran Belediyesine 1 cenaze yıkama aracı,  Karaköprü Belediyesine 1 çöp kamyonu, Siverek Belediyesine 1 cenaze yıkama aracı, Suruç Belediyesine 1 çöp kamyonu, Viranşehir Belediyesine 1 kazıcı yükleyici; Adıyaman Belediyesine 1 vidanjör; Osmaniye Belediyesine 1 kazıcı yükleyici, 1 çöp kamyonu; Keban Belediyesine 1 itfaiye aracı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.