TBMM Genel Kurulu'nda yumruklar konuştu

TBMM Genel Kurulu'nda yumruklar konuştu

Görüşmeler sırasında AK Parti'li Metiner ile CHP'li Ağbaba birbirine yumruk attı.

AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner ile CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba'nın, TBMM Genel Kurulu'nda yumruklaşması tansiyonu yükseltti.

Ağbaba, zorunlu eğitimi kademelendirerek 12 yıla çıkaran kanun teklifinin 23. maddesi üzerinde verdiği önergede söz aldı.

Demokrasinin olmazsa olmaz kurumlarının bulunduğunu, demokrasilerde, sivil toplum örgütleri, sendikalar, meslek örgütleri, üniversiteler, bilim adamlarının düşüncelerini söylediklerini belirten Ağbaba, "Ama siz buna izin vermediniz. Öğretmenler konuştu, gaz bombası attınız, öğrencileri dövdünüz, milletvekilleri konuşmaya çalıştı, saldırdınız, dövdünüz. Bunun adı faşizmdir, bunu yapanlar da faşisttir. Geçtiğimiz günlerde, komisyonda ismini vermeyeceğim H.K isminde sakallı bir milletvekili, daha önce o sakalı rahmani sanmıştım ama onun sakalı şeytaniymiş. Şeytani sakallı bir milletvekili CHP Manisa Milletvekili Özgür Özer'e hunharca sadırdı" diye konuştu.

"TERBİYESİZ SENSİN"

Ağbaba'nın bu sözlerine AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner tepki gösterdi. Metiner, oturduğu yerden kalkarak, Ağbaba'nın konuşmasını yaptığı kürsüye doğru yürüdü. İki milletvekilinin birbirine yumruk atması üzerine, araya AK Parti'li ve CHP'li milletvekilleri girdi. Bu sırada Ağbaba, "Terbiyesiz sensin. Kimsin sen, kimsin sen, kim bu, kim bu..." diye bağırdı.

CHP'li Öner'in Erdoğan'a yönelik sözleri tartışmaya yol açtı

CHP Isparta Milletvekili Ali Haydar Öner, teklifin Rize Üniversitesi'nin adının "Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi" olarak değiştirilmesini içeren 19. maddesi üzerinde yaptığı konuşmada, "Rize Üniversitesi'ne adı verilen Recep Tayyip Erdoğan kim? Şehide 'kelle' diyen Başbakan. Teröristbaşına da 'sayın' diyen Başbakan... Çiftçinin anasına hakaret eden başbakan..." dedi.

Öner'in sözlerine AK Parti milletvekilleri, "Saygılı ol" diye tepki gösterdi.

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Öner'in ardından sataşma olduğu gerekçesiyle söz aldı. Demokrasiyi "erdemin olduğu sistem" olarak tanımlayan Elitaş, "Demokrasi özgürce konuşurken insanlıktan çıkılmayan bir sistemdir. Sayın Başbakan'ın karşısında 'emredersin başbakanım' deyip, yalakalık yapanlar, bugün burada o Başbakan'a hakaret etmeyi kendilerinde hak görüyorlar. Bir sene önce yalakalık yaparken, şimdi geliyorsun burada milletvekilliğinin verdiği özgürlükle istediğin şeyi konuşuyorsun. Aynaya bakarsan kimin ne olduğunu görürsün" diye konuştu.

"İSPAT ETMEYEN Ş....SİZDİR"

Tekrar söz alan Öner, "Allah'tan başka hiç kimseden korkmadım, kimseye yalakalık yapmadım. Yalakalık yaptığımı ispat etmeyen ş....sizdir. Ben hiç kimseden bugüne kadar çekinmedim. Sayın Başbakan da bunun tanığıdır. Bir gün yağcılık yaptığımı ispat eden varsa, milletvekilliğinden ayrılırım, sizler de ayrılabilir misiniz?" diye sordu.

VURAL TEPKİ GÖSTERDİ

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, ise "Hiç kimsenin, başörtüsü nedeniyle yükseköğrenim hakkından yoksun bırakılamayacağına" yönelik önergelerinin reddedilmesi üzerine, AK Parti milletvekillerine, "Başörtüsü konusunda önerge vermediniz mi? Nerede imzanızın namusu?" diye tepki gösterdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.