TBMM Sır ölümlere el attı!

TBMM Sır ölümlere el attı!

ASELSAN için Meclis harekete geçiyor!

Daha önce ‘intihar’ denilerek kapatılan dosyaların, askerlere yönelik ‘şantaj ve askeri casusluk’ soruşturmasının ASELSAN’da yaşanan sır ölümlere uzanması sonucunda yeniden açılmasının ardından, acılı ailelerden Akit aracılığıyla TBMM ve Devlet Denetleme Kurulu’na çağrı geldi.

 

Ailelerin, “TBMM’de Araştırma Komisyonu kurulsun” talebine AK Parti, CHP ve MHP kurmaylarından olumlu cevap geldi.

 

 

ASLAN DEĞİRMENCİ’nin haberi

 

 

ASELSAN’da görevli 4 mühendisin intiharlarıyla ilgili dosyanın yeniden açılması, acılı aileleri yeniden umutlandırdı. Daha önce ‘intihar’ denilerek kapatılan dosyaların, askerlere yönelik ‘şantaj ve askeri casusluk’ soruşturmasının ASELSAN’da yaşanan sır ölümlere uzanması sonucunda yeniden açılmasının ardından, acılı ailelerden TBMM ve Devlet Denetleme Kurulu’na çağrı geldi.

 

 

BAŞBİLEN: “DOSYALARIN YENİDEN KAPATILMASINDAN KAYGILIYIZ”

 

İleri teknolojik askeri cihazların millileştirilmesi projesinde görevli iken intihar ettiği öne sürülen ASELSAN mühendisi Hüseyin Başbilen’in babası Vehbi Başbilen, Akit’ten Aslan Değirmenci’ye yaptığı açıklamada daha önce açılan dosyaların kapatıldığını hatırlatarak, “Her şey açık ama yargı süreci tıkandı. Şimdi son operasyonların ardından dosyalar yeniden açıldı. Biz bu dosyaların üzerindeki sır perdesinin kalkması için TBMM ve Cumhurbaşkanlığının devreye girmesini istiyoruz. Çünkü dosyaların yine kapatılmasından kaygılıyız. İntihar olmadığı belli olan ölümler için TBMM’de Araştırma Komisyonu kurulmasını, Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu’nun da devreye girmesini istiyoruz. Sayın Vekillerimiz ve Cumhurbaşkanımızdan bu konuda yardım bekliyoruz” dedi.

 

VOLKAN: “VEKİLLERİMİZDEN YARDIM BEKLİYORUZ”

 

Yedek subay olarak vatani görevini yapmak üzere gittiği Ankara’daki birliğinde hayatını kaybeden ASELSAN’ın Komuta Kontrol ve Haberleşme Yazılım Mühendisliği’nin uçak komuta kontrol merkezi bölümünde başarılı işlere imza atan genç mühendis Burhaneddin Volkan’ın babası Mahmut Volkan da, “Oğlum intihar etmeyecek kadar inançlı ve bilinçliydi. Ancak ısrarla oğlumun intihar ettiği öne sürülüyor. Ancak çok şükür, savcılar olaya el attı ve dosyayı derinlemesine incelemeye başladı. Biz savcılarımız ile başlayan sürece vekillerimizin de dâhil olmasını istiyoruz. Oğlum ve diğer arkadaşlarının şüpheli ölümlerinin TBMM gündemine getirilerek araştırılmasını bekliyoruz” diye konuştu.

 

ÜSKÜL: “ÇAĞRIYI VE KONUYU ÖNEMSİYORUZ”

 

 

 

Meclis İnsan Hakları Komisyonu Başkanı AK Parti Mersin Milletvekili Zafer Üskül, yaşam hakkıyla ilgili her türlü konuya son derece duyarlı olduklarını belirterek, “Nedeni ortaya çıkmamış, şüpheli olan intihar olaylarıyla ilgili olarak devlet üzerine düşen görevi yerine getirmelidir. Söz konusu olaylarla ilgili olarak elbette TBMM’de bir Araştırma Komisyonu oluşturulabilir. Son derece önemli bir konu... Biz konuyu insan hakları komisyonu olarak önemsiyoruz. Konu hakkında arkadaşlarım ile de görüşmelerim olacak” dedi.

 

ÖZPOLAT: “DETAYLI BİR ARAŞTIRMA İÇİN ÇALIŞMA BAŞLATACAĞIZ”

 

CHP Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Mehmet Ali Özpolat, iddiaların önemli olduğunun altını çizerek, “Ailelerin bu kapsamda bizlere yaptıkları çağrıyı önemsiyoruz. Biz bu konu da ailelerin yanında olacağız. Konuyu inceleyeceğiz. TBMM’nin asli görevi de budur. Detaylı bir şekilde araştırma yapılması için çalışmalar başlatacağız” diye konuştu.

 

YILDIRIM: “BİZ HAZIRIZ”

 

MHP Genel Başkan Yardımcısı Adana Milletvekili Recai Yıldırım da aileler tarafından yapılan çağrıyı dikkate alacaklarını açıkladı. Yıldırım, “Ölümlerin şüpheli olduğu konusunda basınımızda çok sayıda haber yer aldı. Kamuoyunun ve mühendislerin ailelerinin şüphelerinin giderilmesi için teklif edilen Araştırma Komisyonu’nun kurulmasında fayda vardır. Araştırma Komisyonu’nun kurulması için iktidar girişimde bulunmalıdır. Biz atılacak adıma destek vermeye hazırız. Önemli bir konu... Hayatlarını kaybeden mühendislerimizin işlerinde başarılı olmaları ve milli projelerde görev almış olmaları konunun önemini iyice arttırıyor” dedi.

 

 

BDP Siirt Milletvekili Osman Özçelik, ASELSAN’daki mühendis ölümlerinin araştırılması için Meclis Araştırma Komisyonu kurulmasını istemişti.

YENİ AKİT

Etiketler :