TBMM'de Yumruk Şov-Foto

TBMM'de Yumruk Şov-Foto

22. Maddesı uzerındekı gorusmeler sırasında AK Parti ve CHP'li vekiller arasında yumruklaşmaya varan tartışmalar yaşandı.

TBMM Genel Kurulunda, Anayasa değişikliği teklifinin görüşmelerinde AK Parti ve CHP milletvekilleri birbirlerine girdi. Milletvekilleri arasında arbede yaşandı.
 

Genel Kurulda, 22. maddenin görüşmeleri sırasında söz alan CHP'li milletvekilleri Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın mal varlığına ilişkin iddiaları üzerine AK Parti Grup başkanvekilleri söz aldı. AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, 1994'de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın o dönemde birçok kez müfettiş incelemesine tabi tutulduğunu hatırlattı. Bozdağı, "Sayın Başbakan kadar, iktidarların incelemesine tabi olan ikinci bir belediye başkanı yoktur. 'Müfettiş üzerine müfettiş geldi, ancak bir şey bulamadılar." ifadelerini kullandı.

Başbakanın, devletin resmi okullarında okutulan bir şiiri okuduğu için hukukun ayaklar altına alındığını anlatan Bozdağ, "Bu karardan sonra Başbakan, 'suçun vaki olmamış sayılması' ve 'adli sicil kaydının silinmesi' için Diyarbakır DGM'ye başvurdu ancak mahkeme bu talebi kabul etmedi. Bu karara itiraz edildi. Bu sefer adli sicil kaydı silindi. Ancak bu sırada Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu devreye girdi. Yargıtay 8. Ceza Dairesi, Başbakan'ın adli sicil kaydını silmeyerek, milletvekili olmasının yolunu kesti. O zaman Başbakanın yolunu kesmek isteyenler hukuku katlettiler." şeklinde konuştu.

AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli ise CHP'lilerin, The Economist Dergisine dayanarak Erdoğan'ın dünyanın 10 zengini içinde yer aldığını iddia ettiklerini söyledi. Canikli, derginin böyle bir yayınının olmadığını söyledi. İddiaların kuyruklu yalan olduğunu iddia eden Canikli, "Burada yalan üretim merkezi oluşturulmuş, yalan üretiliyor. Bu iddiayı ortaya atan da biraz onur varsa, çıkıp Başbakan, millet ve AK Parti'den özür dilemelidir." dedi.

Canikli, konuşmasını bitirdikten sonra yerine doğru geçtiği sırada, CHP Ankara Milletvekili Tekin Bingöl ile AK Parti Ordu Milletvekili Enver Yılmaz, oturdukları yerden tartışmaya başladı. Ayağa kalkarak birbirlerinin üzerine yürümek isteyen ve birbirlerine ''buraya gel'' diye bağıran her iki milletvekilini, araya giren diğer milletvekilleri engelledi. Bu sırada, bazı CHP ve AK Parti milletvekilleri de birbirlerine karşılıklı laf atarak sataştı. Arka sıralarda oturan CHP Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu, AK Parti sıralarına doğru gelerek, oradaki milletvekilleri ile tartışmaya başladı. AK Parti Erzurum Milletvekili Muhyettin Aksak, CHP sıralarına doğru giden Kulkuloğlu'nun üzerine doğru yürüdü. Her iki milletvekilinin yumruklaşmasını, araya giren Katip Üye, CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün önledi. Bu sırada, her iki partinin diğer milletvekillerinin de ayağa kalkması üzerine, salonda arbede yaşandı. CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk de milletvekili sıralarının üzerine çıkarak, AK Parti sıralarına doğru hamle yaptı. Öztürk'ü arkadaşları engelledi. AK Parti Grup Başkanvekili Bozdağ ile CHP Kırklareli Turgut Dibek'in de tartışarak, birbirlerini üzerine yürümesini, araya giren milletvekilleri önledi. Bunun üzerine birleşime ara verildi.

Etiketler :