TBMM’NİN Mİ İSRAİL CUMHURBAŞKANI’NIN MI DEDİĞİ OLACAK?

TBMM’NİN Mİ İSRAİL CUMHURBAŞKANI’NIN MI DEDİĞİ OLACAK?

8 TEMMUZ 1996 

TBMM’NİN Mİ İSRAİL CUMHURBAŞKANI’NIN MI DEDİĞİ OLACAK?

Refahyol hükümetinin kurulmasını kimler istemiyordu? Merhum Yazıcıoğlu’na güvenoyu vermesini telkin eden merhum Hocaefendi nasıl etkili oldu? Hasan Gezginci yazdı.


Meclis’in en kritik oylarını ANAP Mebusu olarak Meclis’e girmiş yedi BBP’li kullandı. BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, uzun bir kararsızlık halinden sonra “Sivil toplum örgütleri beni zorluyor. Dindarların iktidarına engel olacak bir tavır koyamam” diyerek RP – DYP Koalisyon Hükümetine güvenoyu verdi. 

Hocaefendi, Muhsin Yazıcıoğlu’na haber göndererek “Hükümete evet oyu vermeniz uygun olur. Sebebini soran olursa benim ismimi verebilirsin” demiş. 

Hocaefendi kendisini arayıp görüş soran ANAP Yozgat Milletvekili İsmail Durak Ünlü’ye ve Korkut Özal’a “Hükümete red oyu vermeyin” diye haber göndermiş. 

Yaşanan bu olayları 10.07.1996 tarihinde Fehmi Koru da Kulis köşesinde yazdı. “ANAP’ın yedi milletvekili ‘Hatırlarını kıramayacakları bir zat tarafından’ Weizman ile aynı safta yer almayın diye uyarıldı” ifadesiyle vakıayı Kulis’e taşıdı. İsrail Cumhurbaşkanı Weizman Refahyol Koalisyonunun kurulmaması için kulis yapıyordu. 

Hocaefendi İzmir Gümüldür’deki programda bir emekli albaya “Bakalım Meclis’in dediği mi olacak yoksa Weizman’ın dediği mi olacak?” diye sormuş. 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.