'Tehditler umurumda bile değil'

'Tehditler umurumda bile değil'

Gazeteci yazar Mehmet Ali Birand, "Darbecilik genlerimize işledi" dediği için gelebilecek tepkilerin kendisini korkutmadığını söyledi.

Gazeteci-yazarı Mehmet Ali Birand'ın kaleme aldığı "... Evet, genlerimizde darbecilik vardı..." başlıklı yazısı tartışmalara neden oldu. "Darbecilik genlerimize işledi" diyen Mehmet Ali Birand, yazısında "Bizim için yani laik merkez medya mensuplarının büyük bölümü için öncelik demokrasi veya parlamento değildi. Genelkurmay daha önemliydi. Böyle yetiştirildik" ifadelerini kullanmıştı. Bu sözlerinin ardından eleştirilere maruz kalan Birand dün bir televizyon kanalında soruları cevapladı.

ASKER İYİ POLİTİKACI KÖTÜYDÜ

Bu yazdıklarının itiraf olmadığını, kendiyle yüzleşmeyi 1980'lerde, 1990'larda yaptığını belirten Birand "Ondan sonra da başıma gelmeyen kalmadı. Ben sadece bir hatırlatma yapmak istedim" dedi. "Bizim için doğru olan devletti. Asker haklıydı; politikacı kötüydü, yolsuzdu. Politikacı vatanı düşünmez ama asker düşünürdü. Böyle büyüdük biz. Onun için 'Darbe Günlükleri' yayımlandığı dönemde destek vermedik" ifadelerini kullanan Birand satır başları ile şunları söyledi: AK Parti'nin diğer partilere oranla şu farkı oldu; bundan önce de asker müdahale eder ültimatom verir, başbakanın yaptığı bir açıklamaya ters bir cevap verebilirdi. Ertesi gün o başbakan 'Ben yanlış anlaşıldım, komutanlar haklıdır' derlerdi.

AK PARTİ DURUMU DEĞİŞTİRDİ

Ve bu AK Parti döneminde değişti. 27 Nisan'da muhtıra verdi; 'Siz seçtiğiniz taktirde bu cumhurbaşkanını ben müdahale ederim'e kadar getirdi. Seçim oldu asker olduğu yerde kaldı. Bu AK Parti'nin duruşunun verdiği bir etki, eskilerin o duruşunun olmaması. Medya değişmeye birçok gerçeği görmeye başladı.Genelkurmay'ın değil, demokrasinin ön planda olduğunu...

HİÇ KORKMUYORUM

Andıç döneminde yeteri kadar tehdit altında yaşadım, üstüne Yeşil de gönderildi. Yani o tehditler beni pek etkilemiyor . Gerçeği söyledim. Korkmuyorum ve hiçbir itiraz gelmedi. Önümüzdeki günlerde askerci gazetecilerimiz gelir; 'Bu böyle değil, böyleydi. Namussuz...' şudur budur diye... Umurumda bile değil.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.