Tek celsede ibretlik ceza

Tek celsede ibretlik ceza

Sabah namazına giderken sarhoş magandanın kurşunuyla ölen Taner Koç’un davasında hukuk tarihine geçecek karar... Mahkeme başkanının hızı, Koç'un eşini bile şaşırttı

Burcu PURTUL'un haberi

İstanbul Ümraniye’de arkadaşıyla aracının içinde alkol alıp, ruhsatsız silahıyla rastgele ateş eden Ramazan Yalçın’ın sıktığı kurşunlardan biri sabah namazına giden Taner Koç’a isabet etti. 28 yaşındaki Koç kulağının arkasından giren tek kurşunla hayatını kaybetti.

Aynı gün Koç’un hamile olan eşi yıllarca bekledikleri bebeklerini dünyaya getirdi. “Toprak” bebeğin ismini, onu hiç göremeyecek olan babası aylarca önce koymuştu.

Olaydan 4 ay sonra hazırlanan iddianamede, ilkokul mezunu işsiz Ramazan Yalçın’ın 25 yıla kadar hapsi istendi. Olay anında aynı aracın içinde yanında uyuyan Savaş M. için ise suçu bildirmeme suçundan 1 yıla kadar hapsi istendi.

‘Evden şarjör aldım’

Davanın ilk duruşması önceki gün yapıldı. Ramazan Yalçın ailesiyle münakaşa ettiği için arkadaşıyla alkol almaya başladığını, asker konvoyu görünce de evinden aldığı tabancasıyla havaya ateş ettiğini söyledi.

Mermileri bitince tekrar evden şarjör anlatan Yalçın daha sonra dinlediği müzikten gaza geldiğini belirterek rastgele ateş etmeye devam ettiğini belirtti.

Sanık Yalçın, “Daha sonra ileride sokak lambasının altında birinin sendeleyip yere düştüğünü gördüm. Gidip baktığımızda başından kan geldiğini görünce kaçtık” dedi.

‘Aman Hakim Bey’

Duruşmada söz alan acılı eş Birsen Koç “Eşim öldürüldüğü gün bebeğimiz doğdu ve o göremedi. Hakim bey bu adama en büyük cezayı verin ki başkalarına ibret olsun” dedi. Mahkeme başkanı taraf avukatlarının da taleplerini ve savcı mütalasını dinledikten sonra kararı okudu. Tutuksuz sanık Savaş M. hakkında beraat kararı veren mahkeme 6 aydır tutuklu bulunan sanık Ramazan Yalçın‘ı “Olası kastla adam öldürme” suçunun en üst haddi olan 25 yıla mahkum etti ve indirim yapmadı.

Duruşma çıkışı VATAN’a konuşan Birsen Koç “Şoktayım. Aylarca sürmeyecek miydi.“ dedi. Biraz sonra kendine gelen Koç “Eşimi geri getirmez ama bu yüksek ceza en azından diğer magandaların tetiğe basmadan önce bir kez daha düşünmelerini sağlayacaktır” dedi.

UZMAN GÖRÜŞÜ ‘yürekli hakim’

kullanAvukat Mahmut Ceran:

Maganda kurşununa verilen en büyük ceza. İbret olsun, emsal olsun, diye verilmiş bir karar. Böyle yürekli hakimler lazım. Maganda kurşunuyla insanların ölmesini önlemek için bu cezalar şart.

‘Babasının katilini görsün’

Taner Koç’un eşi Birsen Koç, adliyeye ‘bebeğiyle geldi. Mahkeme Başkanı, “Ne işi var bebeğin mahkemede” deyince, Birsen Koç “Bebeğimi de getirdim ki, katil bebeğimi görsün ki kimi babasız bırakmış onu anlasın” dedi. Ancak başkan bebeği duruşmaya sokmadı.

 

 

 

GAZETE VATAN

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.