'Tek ev'e törenli yıkım

'Tek ev'e törenli yıkım

Kentsel dönüşüm çalışmalarının yürütüldüğü Fikirtepe'de sahibi anlaşmaya yanaşmadığı için 30 dönümlük inşaat alanının ortasında kalan 'tek ev' 3 yılın sonunda törenle yıkıldı.

İstanbul Fikirtepe'de 3 yıl önce başlayan kentsel dönüşüm sürecinde acele kamulaştırma kararıyla yıkılması gündemde olan 30 dönümlük arazinin ortasında tek kalan ev için kısa süre önce yıkım kararı verilmişti. Tek Ev, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın olaya el koymasının ardından yapılan anlaşma sonucu dün yıkıldı.

EV, KISA SÜREDE TARİH OLDU

Yıkım için alana gelen iş makinesi binanın olduğu yere çıkmak için önce kendine yol açtı. İş makinesi çıktığı yüksek noktadan iki katlı evi yıkmaya başlarken bir yandan da binaya su sıkma işlemi yapıldı. Evin yıkımı kısa süre için gerçekleşti. Birçok kez haber olan evin yıkımına gazeteciler büyük ilgi gösterdi. Bazı televizyonlar kanalları ise 2 katlı evin yıkımını yıkımı canlı yayında yayınladı. Sıcak hava altında yıkımı takip eden basın mensupları güneşten şemsiye ile korundu.

Düğüm çözüldü

Alman ortakla sürdürülen projeyi yürüten VARTAŞ Genel Müdürü Hasan Can Yavuz, yıkım esnasında yaptığı konuşmada, 2011 Mart ayında Fikirtepe'de başlattıkları proje için 12 bin hak sahibiyle tek tek görüştüklerini söyledi. Yavuz, bu yıkımın Fikirtepe'nin bir kilidini açma anlamını taşıdığını söyledi. Öte yandan ev sahibiyle yüzde 50 hak oranı ile anlaşma sağlandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.